Bhangra til beinet

Indisk folkemusikk blandet med house, techno, dance, ragamuffin og hip hop, har blitt til popmusikk. Rettere sagt bhangra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bhangra er opprinnelig sang og dans for å feire slutten på innhøstingen i Punjabprovinsen i India. Trommer, klapping og vokal kjennetegner tradisjonell bhangra.

En gang på åttitallet begynte dj\'s i London å eksperimentere med den indiske folkemusikken. Og det ble en suksess, ikke bare blant det indisk-engelske publikummet, men også blant klubberne i sin alminnelighet. Nå er bhangra i kontinuerlig utvikling også utenfor England.

Til Betong kommer en engelsk bhangra-gruppe som har holdt på siden midten av åttitallet. Apna Sangeet består av seks musikere. Sammen har de reist rundt i hele verden med musikken sin.

Selv om Apna Sangeet formidler en mer folkelig og tradisjonell form for bhangra enn den som en gang inntok ravepartyene, er de også inspirert av vest-europeisk musikk. Sentralt står trommene, eller dhol og tabla på Punjabi, og den drivende, tunge bassen. Lørdag blir en bhangra-kveld for alle: unge, gamle, indiske og norske.

Arrangørene bak konserten er medarbeidere i Lishkara, det eneste Punjabitalende radioprogrammet i Skandinavia, som sender på Tellus Radio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer