Bhangra til beinet

Indisk folkemusikk blandet med house, techno, dance, ragamuffin og hip hop, har blitt til popmusikk. Rettere sagt bhangra.

Bhangra er opprinnelig sang og dans for å feire slutten på innhøstingen i Punjabprovinsen i India. Trommer, klapping og vokal kjennetegner tradisjonell bhangra.

En gang på åttitallet begynte dj\'s i London å eksperimentere med den indiske folkemusikken. Og det ble en suksess, ikke bare blant det indisk-engelske publikummet, men også blant klubberne i sin alminnelighet. Nå er bhangra i kontinuerlig utvikling også utenfor England.

Til Betong kommer en engelsk bhangra-gruppe som har holdt på siden midten av åttitallet. Apna Sangeet består av seks musikere. Sammen har de reist rundt i hele verden med musikken sin.

Selv om Apna Sangeet formidler en mer folkelig og tradisjonell form for bhangra enn den som en gang inntok ravepartyene, er de også inspirert av vest-europeisk musikk. Sentralt står trommene, eller dhol og tabla på Punjabi, og den drivende, tunge bassen. Lørdag blir en bhangra-kveld for alle: unge, gamle, indiske og norske.

Arrangørene bak konserten er medarbeidere i Lishkara, det eneste Punjabitalende radioprogrammet i Skandinavia, som sender på Tellus Radio.