Bhatti Boys

KOMMENTAR: Hvem er kretsen rundt Bhatti?

EKSTREME: Organisasjonen Ansar al-Sunna står bak en rekke demonstrasjoner i år, det vi har sett Arfan Bhatti i en hovedrolle. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
EKSTREME: Organisasjonen Ansar al-Sunna står bak en rekke demonstrasjoner i år, det vi har sett Arfan Bhatti i en hovedrolle. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre ganger i år har vi kunnet se den voldsdømte og eks-gjengtilknyttede Arfan Bhatti stå i spissen for ulike «muslimske» demonstrasjoner. Først i januar, da han holdt appell foran rundt førti personer utenfor Stortinget, mot norske styrker i Afghanistan. Så i mars, da dobbelt så mange var trommet sammen for å protestere mot en video av en koranbrenning. Den gang var Krekar invitert som appellant og hyllet drapet på Theo van Gogh. Nå på fredag så vi Bhatti foran den amerikanske ambassaden, sammen med i overkant av hundre andre, i protest mot YouTube-filmen om Muhammed.

Det ser altså ut til at grupperingen rundt Bhatti er kommet for å bli, og at den sakte vokser. Bhatti er godt kjent for norske avislesere, men miljøet rundt er foreløpig nokså mørklagt. I august i år dukket han opp i rettssalen for å vise sin støtte til Krekar i trusselsaken mot Erna Solberg. Da hadde han følge av to unge menn som kaller seg Ubaydullah Hussain og Muhammed Jundullah. Disse tre framstår som kjernen i en organisasjon med navnet Ansar al-Sunna. Det var Ansar al-Sunna som sto bak brevet med krav om at Grønland skulle «gis til muslimene», en åpenlys og nærmest lattervekkende provokasjon. Som talsmann for demonstrasjonen på fredag fulgte Ubaydullah Hussain samme oppskrift da han hyllet Osama bin Laden og sa at «straffen for å håne profeten er døden».  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer