DEBATT

Tuftebarten

Bibelen, slik Simon Malkenes ville fortalt den

Simons evangelium.

MALKENES METODE: Simon Malkenes har skapt en ny, littærer sjanger, skriver Tuftebarten. Foto: Skjermdump, NRK
MALKENES METODE: Simon Malkenes har skapt en ny, littærer sjanger, skriver Tuftebarten. Foto: Skjermdump, NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Simon Malkenes har, med sin skildring av en skoletime på Ulsrud videregående skole på Dagsnytt Atten, oppfunnet en ny litterær sjanger. Jeg har latt meg inspirere og har skrevet om Bibelen slik Malkenes ville ha fortalt den.

Vi er i gang her. G har skapt verden. A og E har gått ut i hagen og prater med en slange. E spiser et eple. A tar en bit. G blir sint. A og E protesterer. Hevder de ikke har gjort noe galt. Likevel kaster G begge ute av hagen. I det jeg snur meg ser jeg at N har begynt å bygge en båt. G fyller klasserommet med vann. Etter hvert forsvinner vannet, men nå oppdager jeg at J er i ferd med å ta med hele klassen til Egypt. G fyller klasserommet med gresshopper. Jeg forsøker forgjeves å få dem til å snu. Endelig hører jeg M si til de andre at nå skal vi tilbake. M vandrer. M viser de andre noe på tavla. Han forsøker å få de andre til å følge reglene. M roter seg fullstendig bort i skolegården. J vandrer. J forsøker å få de andre inn i klasserommet igjen. I det vi endelig er samlet og jeg skal til å begynne timen begynner alle å krangle. S sier at han er kongen. Men S har ikke kontroll på resten. D slynger en stein i hodet på G. D sier at nå er det han som er kongen. De begynner å synge salmer. Nå sporer det helt av. I profeterer. Roper at en noen kommer til å bli født i framtida. D profeterer. Sier han føler seg fanget og at noe fælt vil skje. E profeterer. Rabler om hevn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer