Bibelen som tegneserie

Duoen Are Kalvø (tekst) og Steffen Kverneland (tegninger) byr i dag på tidenes oppfølger: «Bibelen 2» på Det Norske Samlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var Are som hadde ideen, og den synes jeg var god. Folk tror kanskje at dette er blasfemi, men det er faktisk fint lite av det. Jesus framstår som en hyggelig fyr, han, en mann du gjerne tar et glass øl med, sier Steffen Kverneland.

Jesu gjenkomst utvikler seg til et voldsomt mediekjør på Lørenskog der Kverneland opptrer i baren på Hotel Triaden som hallusinert gonzo-reporter på IT-seminar.

Vår mann, alias Hunter S. Thompson, lar seg endelig overbevise om at miraklenes tid er inne når en araber kan gjøre vann til akevitt. Etter en rask gjestevisitt hos Skavland i «Først & Sist», utfører maleren Odd Nedrum århundrets mest kontroversielle kitch-portrett av mannen i kjortel og sandaler som påstår å være Jesus Kristus, den gjenkomne.

Han avtvinges svar fra pressen på spørsmål som «Har du det bra, nå?» og «Hvis Gud finnes, hva vil du at han skal si til deg når du kommer til himmelen?»

«I det første store portrettintervjuet, skriver Kalvø; - var det tydelig at Jesus allereie hadde innsett at han hadde eit kommunikasjonsproblem, og at han ønskte å gjere noko med det.» Frelseren sier derfor ja til et møte med «Tekst: Heilgeir Hopetal» og «Tegning: Fritjof Staff» på Theatercaféen. Meningsmålingene viser likevel at Jesus ikke når fram med sitt budskap, og etter mange prøvelser lager han sitt eget show i Oslo Spektrum. Det blir fiasko, folket vender seg mot Jesus, og 2. påskedag tar mesteren farvel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer