KOMMENTARER

Bibis barnefanger

Israels statsminister Benjamin (Bibi) Netanyahu har fått vedtatt en lov som tillater at barn ned til 12 år kan bli dømt til opptil tjue års fengsel.

TATT: En palestinsk gutt blir anholdt av israelske soldater etter å ha kastet stein mot jødiske nybyggere i Hebron på Vestbredden. Arkivfoto: AFP/Scanpix NTB
TATT: En palestinsk gutt blir anholdt av israelske soldater etter å ha kastet stein mot jødiske nybyggere i Hebron på Vestbredden. Arkivfoto: AFP/Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DA DEN ISRAELSKE nasjonalforsamlingen Knesset vedtok loven i forrige uke, sa flere politikere at den var «helt nødvendig». En rekke menneskerettighetsorganisasjoner har kommet med sterk kritikk av den den nye lovteksten.

Israelske myndigheter hevder at loven kommer som en konsekvens av at flere palestinske mindreårige siden september i fjor har gjennomført flere angrep mot israelere, de fleste med kniv. Til sammen skal 47 barn ha utført slike «terroraksjoner». Heretter vil barn som står bak drap, drapsforsøk eller uaktsomt drap bli dømt etter denne loven. Men loven sier også generelt at barn skal straffes for å begå terror. Steinkasting er en terrorisme etter israelsk definisjon.

MED DENNE LOVEN skal palestinske barn vite at de kan frykte det verste om de angriper israelere, sivile eller militære.

For loven er rettet mot palestinske barn, hovedsakelig i det israelsk-okkuperte Øst-Jerusalem. Når det gjelder Vestbredden, er det vanlig at barn ned til tolv år settes i fengsel. For der gjelder militære lover. Ifølge den palestinske organisasjonen Addameer Prisoner Support and Human Rights Association sitter i dag 414 palestinske barn i israelske fengsler. Mange barn er blitt mishandlet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer