- Biblioteker må kutte ut film, spill og musikk

FrP vil kutte i låneutvalget.

IKKE BARE BØKER: Moderne biblioteker tilbyr nå utlån av musikk, film og spill i tillegg til bøker - og dette vil nå FrP til livs. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
IKKE BARE BØKER: Moderne biblioteker tilbyr nå utlån av musikk, film og spill i tillegg til bøker - og dette vil nå FrP til livs. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Til helgen skal FrP vedta sitt partiprogram. I forslaget til dette kommer det nå fram at partiet vil redusere det offentlige bibliotektilbudet ved å fjerne gratisutlån av musikk, film og spill, melder NRK.

«Vi mener bibliotekenes kjernevirksomhet må styrkes, men at aktivitet med hensyn til rene underholdningstilbud, som konkurrerer med privat næringsliv med fordel kan reduseres. Dette gjelder blant annet utlån av dataspill, cd, dvd, osv.», står det i forslaget til partiprogrammet.

- Når det gjelder direkte tjenester som går på nærmest gratis utleie av film og musikk, så er man direkte inne og konkurrerer med de som er næringsytere i forhold til det, sier nestleder Per Sandberg til NRK.Tore Kristian Andersen, generalsekretær i biblioteksforeningen, mener forslaget til FrP er bakstreversk og at bibliotekenes multimediale utvalg ikke utgjør noe trussel for næringslivet.

- For det første ville man miste mange ungdom hvis man ikke kunne tilby film og musikk. Og for det andre er det viktig at bibliotekene tilbyr aviser og tidsskrifter, sier Andersen, som sier at nettopp dette tilbudet trekker mange innvandrere, sier Andersen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer