- Biblioteket er bufferen mot idiotiet

Men Johan Harstad har ikke alltid vært like snill mot bibliotekarene.

ROGALAND: Johan Harstad er født i Stavanger, og regner fortsatt biblioteket der som sitt drømmebibliotek. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
ROGALAND: Johan Harstad er født i Stavanger, og regner fortsatt biblioteket der som sitt drømmebibliotek. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les alle bibliotek-intervjuene her.- Hvordan var biblioteket der du vokste opp?

- Stavanger bibliotek var gigantisk i min barndom, i alle fall føltes det slik, særlig etter at de flyttet ned til Sølvberget på Arneageren. Jeg husker folkene som jobbet der som litt rare (slik skal det jo være), men ekstremt kompetente og hyggelige. Det var i grunn bare en av dem som var kronisk i dårlig humør, og jeg gjorde et poeng av alltid å henvende meg til henne hvis det gjaldt å be om bøker som jeg av søkemaskinene skjønte befant seg i dette magasinet i kjelleren.

- Hva er ditt beste minne fra biblioteket?

- Første gang jeg fikk lånekort som ga meg adgang til voksenfilialen, da jeg skjønte at her inne, her er alt du leter etter og alt du ikke visste du lette etter. Her er alt du trenger. Og det er gratis, for faen!

- Hvor mye bruker du biblioteket?

- Jeg trør nok ikke ned dørene på bibliotekene lenger, det har å gjøre med at jeg som forfatter for tiden har et ganske godt og jevnt tilsig av bøker, og at jeg ofte ønsker å kunne notere og lage eselører i bøker, særlig hvis det dreier seg om research. Dette er jo en aktivitet biblioteket setter lite pris på, og i kombinasjon med at jeg ofte trenger bøkene over svært lang tid, er den høfligste løsningen å bestille bøkene fra en bokhandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer