Anmeldelse: Hunter Biden, «Alt det vakre»

Bidens sønn: Sjokkerende ærlig

Hunter Biden forteller en sterk historie om død, alkohol og narkotika i sin erindringsbok.

FAR OG SØNN BIDEN: Nåværende president Joe Biden og sønnen Hunter fotografert i 2010. Denne uka kom Hunter Biden med en usedvanlig ærlig erindringsbok. Foto: NTB / AP /Nick Wass
FAR OG SØNN BIDEN: Nåværende president Joe Biden og sønnen Hunter fotografert i 2010. Denne uka kom Hunter Biden med en usedvanlig ærlig erindringsbok. Foto: NTB / AP /Nick Wass Vis mer
Publisert

Det er litt av en historie Hunter Biden forteller i «Alt det vakre». Bak den idylliske tittelen finner vi en mørk historie om død, alkohol og narkotika i den sittende presidentens nærmeste familie.

Riktignok handler den også om samhold og kjærlighet. Men det er skildringen av rus som er høydepunktet. Den er ærlig, intens – og for alle som har opplevd rusavhengighet på nært hold, ytterst gjenkjennelig.

Historien begynner likevel ikke med at Hunter koker sin egen crack. Den starter med storebrorens død i 2015. Beau hadde tjenestegjort i Irak, arbeidet som statsadvokat og var ventet å gjøre en politisk karriere da han fikk hjernesvulst. Beskrivelsen av vennskapet mellom de to brødrene, dødsleiet og begravelsen er gripende, men også sentimental.

At båndet mellom dem var usedvanlig tett, er det ingen grunn til å betvile. Det går tilbake til bilulykken i 1972, som tok livet av moren og lillesøsteren og skadet de to brødrene. Brorens død gir også forfatteren anledning til å gi en idyllisk skildring av samholdet mellom faren, hans andre kone, lillesøsteren, nevøer og nieser, samt en flokk av slektninger. Men i beskrivelsen av felleskapet i det politiske miljøet, er det som om det er presidentens ambisjoner om å forsone en splittet nasjon det handler om. I det hele tatt er de politiske analysene og omtalen av forfatterens forhold til Ukraina og Kina bokas svakeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer