Justin Bieber til Telenor Arena

Bieber får konsertslakt før norgesbesøket: - Han kjeder seg

Flere anmeldere mener Bieber opptrer uten innlevelse, og at han ser ut til å kjede seg under konsertene. 

VERDENSTURNÈ: Justin Biebers konserter under «Purpose World Tour» imponerer ikke anmelderne.  Her under konserten i Staples Center i Los Angeles i mars. Foto: AP / NTB Scanpix
VERDENSTURNÈ: Justin Biebers konserter under «Purpose World Tour» imponerer ikke anmelderne.  Her under konserten i Staples Center i Los Angeles i mars. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Justin Bieber reiser nå verden rundt med sin «Purpose World Tour», og 23. og 24. september gjester han Telenor Arena på Fornebu.

Hittil har han holdt konserter i både USA, Canada, Japan og flere land i Europa. Men selv om fansen er begeistret for å se sitt store idol, har han ikke klart å overbevise anmelderne. Flere skriver at de synes verdensstjerna opptrer uten entusiasme, og at han ser ut til å kjede seg.

Ottawa Citizen kritiserer ungpikeidolet for såvidt å smile, og for å være distansert under konserten på Canadian Tire Centre 13. mai.

Anmelderen mente showet var godt produsert, men at Bieber var følelsesløs.

«I den første delen av showet var dansingen hans mekanisk og ansiktet uttryksløst, og han var ikke så opptatt av om stemmen hans traff hver tone fordi backupen alltid var der», skrev Ottawa Citizen.

- Så uinspirert ut

Det så heller ikke ut til at han traff bedre med innlevelsen i Prudential Center i Newark i USA, 9. juli. Aabury Park Press skriver at fansen jublet for alt Bieber gjorde under konserten, men anmelderen mente hovedpersonen selv så ut som om han kjedet seg.

«Det så rutinepreget ut, uinspirert og mekanisk. Det så ikke ut til at Bieber likte seg. Det så ut som om scenen på Prudential Center var det siste stedet han ville være», skriver anmelderen.

Han mente også at Bieber «ikke engang prøvde å synge gjennom store deler av konserten», og at nittifem prosent, hvis ikke mer, av energien i rommet kom fra fansen.

GÅTE: Baltimore suns anmelder skriver at til tross for at Justin Bieber ikke er en eksepsjonell artist står jubelen likevel i taket. Foto: Afp / NTB Scanpix
GÅTE: Baltimore suns anmelder skriver at til tross for at Justin Bieber ikke er en eksepsjonell artist står jubelen likevel i taket. Foto: Afp / NTB Scanpix Vis mer

Gåten Justin Bieber

Heller ikke under konsertene i Royal Farms Arena i Baltimore 7. juli, eller Madison Square Garden i New York 19. juli, imponerte han anmelderne.

I likhet med flere andre skriver også Baltimore Sun at Bieber så ut til å kjede seg på scenen, men at han likevel fengslet fansen.

«Det er dette som er Justin Bieber-gåten under konserten: Han er rett og slett ikke en eksepsjonell artist. Han kan ikke danse med samme flyt som hans tidligere dansetrener Usher, og sangen hans ville ikke snudd noen stoler i «The Voice». Selv trommesoloen faller gjennom, fordi Bieber er på samme nivå som det man kan høre i instrumentbutikker overalt. Likevel står jubelen i taket, fra åpningen med «Mark My Words» til avslutningen med «Sorry», skriver Baltimore Sun.

Radio.coms anmelder mente derimot at Biebers vokalprestasjoner og dansing i Madison Square Garden 19. juli var solid, men også hun poengterer kroppsspråket, og mente han framsto irritert, som om han var blitt urettferdig behandlet.

«Han forble på defensiven, med det umiskjennelige kroppsspråket til noen som har blitt skamfert av kritikere og paparazzifotografer det meste av livet», skriver hun.

Får nye billetter

Forrige gang den kanadiske stjernen holdt konsert i Norge, endte det med tårer for fansen, da Bieber stormet ut av konsertlokalet Chateau Neuf i Oslo, etter å kun ha spilt én låt. I ettertid ble alle som var blant publikum under konserten, lovet billetter til neste helgs konsert i Telenor Arena.

Når verdens største ungpikeidol nå gjester Norge på nytt, krever det mer planlegging enn normalt både fra politiets og konsertarangørens side.

For å sørge for at alt skal gå knirkefritt, har Oslo politidistrikt også vært på plass i Berlin, hvor artisten holdt konsert onsdag kveld. Her diskuterte de alle detaljer med Biebers sikkerhetsansvarlige og turneansvarlige.

Her stormer Justin Bieber av scenen i Oslo

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer