Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bieber hover inn en halv milliard

Sjekk hvilke superstjerner som tjener mest.

HOVER INN: Ingen artister under 30 tjener mer penger enn Justin Bieber.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HOVER INN: Ingen artister under 30 tjener mer penger enn Justin Bieber. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Økonomimagasinet Forbes har nylig rangert kjendiser under 30 år etter inntekt.

Og som så ofte før så er det musikerne som totaldominerer lista. Ni av ti på inntektstoppen av unge kjendiser er artister, noe som viser at det tross alt er en del penger i musikkbransjen enda.

1. Justin Bieber - 544 millioner kroner Til tross for en rekke pinlige offentlige opptredener og en tur i kasjotten, tjener Justin Bieber fremdeles penger som gress. I følge Forbes hovet Bieber inn over en halv milliard kroner i 2014, inntekter som primært kom fra hans siste verdensturné.

2. One Direction - 510 millioner kroner Det britiske boybandet ble satt sammen etter «The X Factor» i 2010 og kan takke deres hittil siste plate «Midnight Memories» og spesielt superhitlåta «Story of My Life» for en andreplass på lista over unge kjendisers inntekter.

3. Taylor Swift - 435 millioner kroner Etter å først blitt verdenskjent som jenta Kanye West latterliggjorde under VMA-utdelingen i 2009, har Taylor Swift for alvor plassert seg i øverste kjendissjikte. I år ga hun ut plata «Red», og Swift viser dermed at det fortsatt går ann å tjene penger på å selge plater. Spotify har hun derimot ingen tro på, virker det som.

4. Bruno Mars - 408 millioner kroner En overraskelse for mange, kanskje? Men Bruno Mars spilte 118 konserter i 2014, og sånt blir det penger av. Tjueniåringen var også pauseunderholdning under årets Super Bowl, som den yngste noensinne, noe Forbes også legger vekt på som avgjørende for sangerens høye inntekt i år.

5. Rihanna - 326 millioner kroner Hun er omsider tilbake på Instagram, og radiohits som «We Found Love» og «Diamonds» sørger for at Rihanna også sniker seg inn på femteplass over kjendisinntekter blant dem under 30.

6. Miley Cyrus - 244 millioner kroner Cyrus er tilbake på topplista til Forbes etter fire års fravær. Ikke siden hun var kjent som Hannah Montana har Cyrus tjent så mye penger som i år, nesten en kvart milliard i tallet.

7. Jennifer Lawrence - 231 millioner kroner Den første skuespilleren på lista, som hittil kun har vært dominert av musikere. Det har vært et tøft år for Lawrence rent personlig, men profesjonelt gjør hun det svært godt. Hennes nyeste film, den nest siste i «Hunger Games»-serien, fikk også en femmer av Dagbladets anmelder.

8. Lady Gaga - 224 millioner kroner I 2011 tjente Gaga hele 612 millioner kroner - hvilket ville vært suveren listetopp i 2014. Siden den gang har inntekten hennes falt jevnt, selv om hun fortsatt har til salt i maten.

9. Avicii - 190 millioner kroner Første ikke-amerikaner på lista er en svenske. Den 24 år gamle DJ-en har hatt et kjempeår, og «Wake Me Up» ble første teknolåt som solgte over fire millioner eksemplarer i USA.

10. Skrillex - 122 millioner Enda en teknoartist, og kanskje litt overraskende at Skrillex er på inntektstoppen for i år. Men amerikaneren vant tross alt tre Grammys, og sånt gjør seg også gjeldende på bankkontoen.

BESTE KVINNE: Taylor Swift er på tredjeplass på lista.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BESTE KVINNE: Taylor Swift er på tredjeplass på lista. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media