Biefilm uten sting

Småmorsomt med Jerry Seinfeld i bieform.

FILM: Neste år er det ti år siden Dreamworks lanserte «Antz», selskapets første dataanimerte film. Den handler om en maurkoloni like under Central Park, og hovedpersonen er en svært pratsom maur, som drømmer om å bryte ut, å være noe mer enn et lite tannhjul i maskineriet. Nå serverer Dreamworks animasjonsfilmen «Bee Movie». Den handler om en biekoloni i Central Park, og hovedpersonen er en svært pratsom bie, som drømmer om å bryte ut, å være noe annet enn et lite tannhjul i maskineriet.

Honningtyveri

Det var Woody Allen som ga maurhelten stemme, nå er det Jerry Seinfeld. Mange likheter, noen forskjeller. Den åpenbare er at «Bee Movie» i motsetning til «Antz», bare er litt morsom. Det holder ikke i en film som dette.

Åpningen og beskrivelsen av livet i kuben, er strålende. Animasjonen er flott, bildene er spekket med elegante og overraskende detaljer, referansene er fikse. En flygetur gjennom parken skaper også sug i magen. Så begynner regnet å falle, og da daler også temperaturen i filmen. Vår helt blir venner med en blomsterhandler, men oppdager at menneskene spiser honning, anlegger han sak mot hele menneskeheten for organisert honningtyveri. Det høres mye morsommere ut enn det faktisk er, de gode poengene kommer med merkbart lengre intervaller, referansene blir forutsigbare og vitsene blautere og blautere.

Milevis

Jerry Seinfeld har også bidratt til manus og er inne på produsentsiden, så fans av den amerikanske komikeren bør definitivt velge originalversjonen. Sistnevnte er laget for å treffe norske barn, i hvor stor grad det vil skje er vanskelig å si. Det kan uansett slås fast at «Bee Movie» ligger flere hakk under både «Antz» og nesten alle filmene fra Pixar/Disney. Til tross for at en animert utgave av Sting opptrer, mangler «Bee Movie» nettopp sting.