Biefilm uten sting

Småmorsomt med Jerry Seinfeld i bieform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Neste år er det ti år siden Dreamworks lanserte «Antz», selskapets første dataanimerte film. Den handler om en maurkoloni like under Central Park, og hovedpersonen er en svært pratsom maur, som drømmer om å bryte ut, å være noe mer enn et lite tannhjul i maskineriet. Nå serverer Dreamworks animasjonsfilmen «Bee Movie». Den handler om en biekoloni i Central Park, og hovedpersonen er en svært pratsom bie, som drømmer om å bryte ut, å være noe annet enn et lite tannhjul i maskineriet.

Honningtyveri

Det var Woody Allen som ga maurhelten stemme, nå er det Jerry Seinfeld. Mange likheter, noen forskjeller. Den åpenbare er at «Bee Movie» i motsetning til «Antz», bare er litt morsom. Det holder ikke i en film som dette.

Åpningen og beskrivelsen av livet i kuben, er strålende. Animasjonen er flott, bildene er spekket med elegante og overraskende detaljer, referansene er fikse. En flygetur gjennom parken skaper også sug i magen. Så begynner regnet å falle, og da daler også temperaturen i filmen. Vår helt blir venner med en blomsterhandler, men oppdager at menneskene spiser honning, anlegger han sak mot hele menneskeheten for organisert honningtyveri. Det høres mye morsommere ut enn det faktisk er, de gode poengene kommer med merkbart lengre intervaller, referansene blir forutsigbare og vitsene blautere og blautere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer