Big Band Boom i New York 35 år etter at den ble erklært død

1. mai 1984 var Arvid Bryne i begravelsen til jazzlegenden Count Basie i Harlem, New York. Sammen med de mange nekrologene ble det skrevet at dødsfallet også markerte begynnelsen på slutten for storbandjazzen.

JAZZHISTORIE: Artikkelforfatter Arvid Bryne trekker linjene fra den dagen i mai 1984 han var med på å følge storbandlegenden, Count Basie (til venstre) til den siste hvile i New York. 35 år etter har den begynt å swinge igjen. Bildet er fra 1979, Oslo Konserthus, da Count Basie og hans orkester gjestet Norge og Oslo sammen med Ella Fitzgerald. Klasse. Foto: NTB scanpix.
JAZZHISTORIE: Artikkelforfatter Arvid Bryne trekker linjene fra den dagen i mai 1984 han var med på å følge storbandlegenden, Count Basie (til venstre) til den siste hvile i New York. 35 år etter har den begynt å swinge igjen. Bildet er fra 1979, Oslo Konserthus, da Count Basie og hans orkester gjestet Norge og Oslo sammen med Ella Fitzgerald. Klasse. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kom til å tenke på dette da jeg for noen dager siden leste i New York Times at «The Big Band rises again ». Big band boom, skrev de. Ikke på mange år kan du som nå finne 17–18 musikanter i lokaler rundt om i verdensbyen som spiller feite akkorder i noen gamle, men også like mange nye arrangementer.

Og de spiller ikke lenger bare i Greenwich Village, i Uptown Manhattan og Harlem, men også i Brooklyn og Queens; bydeler som i min tid ikke først og fremst var kjent for levende og vibrerende musikk.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer