Big Bang i Cavern Club

LIVERPOOL (Dagbladet): Norske band, DJ-er og artister er på tokt i Liverpool denne uka. I Beatles-kjelleren Cavern Club opptrådte natt til i går de elektriske vikingene i Big Bang pluss Anneli Drecker solo. På nesten samme scene som The Beatles sto, 21. mars 1961.

- Det er klart det er moro for oss å spille på Cavern Club som er et av de mest kjente stedene i rockehistorien. Her sto The Beatles 21. mars 1961, på nesten samme scene. Klubben er stedet som både mormor og farmor kjenner navnet på. Rockehistorie er en del av faget for oss, sier Big Bangs gitarhøvding Øystein Greni minutter før Anneli Drecker (Bel Canto) er ferdig med sitt halvtimes lange solosett, sammen med blant andre Torbjørn Brundtland (Those Norwegians, Drum Island).

Big Bang rigger seg trioklare. I salen er det bra fullt.

- Vi har trommet sammen det som finnes av nordmenn, venner og kjente i Liverpool, sier Vegar Strømsodd, en av idealistene som har fått over norske «zoom band» til denne britiske varianten av Bylarm, kalt In the City.

Strømsodd er student ved sir McCartney-skolen i byen som også innehar et bra og et mindre bra fotballag.

Flest norske

In the City trekker til seg 600 band fra hele Europa, men Norge stiller flest.

I morgen er det klart for settingen «liverpool meets norway» med Perculator, Stjernklang, Chillinuts og DJ Sunshine. Det blir et spennende prosjekt, sier Vegar, som har latt studiene hvile de siste dagene.

Alle de norske artistene skulle innkvarteres, også Fab Foursome som tidligere på denne lørdagskvelden hadde hatt et ord med i laget på klubben Jacaranda i Slater Street.

Liverpool-Blitz

- Vi kjørte rundt i timevis i en leiebil for å finne fram dit hvor vi skulle bo. Vi fant det da til slutt, et slitent ungdomshus som liknet på Blitz, sier Øystein Greni, mens Anneli Drecker svetter på scenen i tjukk norsk ullgenser.

- For oss i Big Bang er det første gang vi spiller i England, det er stort for oss. Men vi har ingen forventninger utover at det er ok å spille på et bransjeseminar sammen med en drøss av andre band fra Europa, sier Greni.

Anneli Drecker får folk til å ta fram rytmene på golvet og takker for seg.

Big Bang er scenekåte. Publikum er ikke klar over at de nå må bevege seg fra planet Drecker og ned mot det mer jordnære: Gitar, trommer og bass. Big Bang fyrer løs med magnumisert rock, «Major Pronin» fra albumet «electric psalmbook» som i løpet av 1999 har fått Oslo-bandet fram i det norske neonlyset.

Anneli Drecker står i samme ullgenser ved miksebordet.

Ikke Hendrix

- Det siste året har vært utrolig for oss, det smalt rett og slett, var det siste Øystein Greni sa til Dagbladets nattpatrulje. Greni er nemlig langt inne i en rocketranse sammen med Olaf Olsen og Nicolai Eilertsen. Trioen hadde tenkt å kjøre en Beatles-cover i anledning Cavern Club, men det droppet de heldigvis. De tenkte også på Jimi Hendrix siden det er 29 år siden han døde.

Big Bang unngår også en Little Wing, men konser om eget materiale.

En versjon av «Wild Bird» flyr tilbake i tid og håndhilser på...John Lennon.

Dobbelt-Drecker

Vi sier hei til Anneli Drecker som forklarer hvorfor hun har på seg genser i pluss klubbvarmt 34: - Bagasjen min ble borte på flyplassen.

- Hvor viktig er soloprosjektet ditt?

- Like viktig som alle andre prosjektet.

- Cavern Club for deg da?

- Statistisk er sjansene like stor for å bli «oppdaget» her, som det er å bli utsatt for en flyulykke ettersom The Beatles ble oppdaget. Men, det er hyggelig å være på Cavern Club, sier Drecker som nylig har signert en kontrakt med plateselskapet EMI for sitt solokjør. Bel Canto er på vei inn i studio.

Big Bangs Greni gjør et siste hoppet på scenen, ny OL-rekord med gitar rundt halsen, og i dag er trioen tilbake i Oslo. For å gå rett fra Maccas Mekka til studio.

FAB THREE: Øystein Greni, Olaf Olsen, og Nicolai Eilertsen debuterte på Cavern Club. John Lennon var ikke til stede da bildet ble tatt.
SOLO-DRECKER: Anneli Drecker fra Bel Canto har et soloprosjekt gående ved siden av. Det tok hun med seg til Liverpool.