Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Big Ben kan falle sammen

Britene skal bruke 500 millioner på å pusse opp den ikoniske klokka.

MÅ FIKSES: Legendariske Big Ben står i fare for å bryte sammen. Derfor må britene bruke 500 millioner på å fikse det eldgamle klokketårnet. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet.
MÅ FIKSES: Legendariske Big Ben står i fare for å bryte sammen. Derfor må britene bruke 500 millioner på å fikse det eldgamle klokketårnet. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge dem som har greie på klokker av denne størrelsen, er Big Ben nå så sliten at den kan stoppe om den ikke får stell og pleie.

Det skal være bæringen bak viserne og pendelen som står i fare for å bryte sammen, skriver Sunday Times og Mail on Sunday.

Ifølge finanskomiteen i Underhuset er prislappen beregnet til 360 millioner kroner, med fare for at beløpet kan stige til rundt 480 millioner.

Big Ben har slått mer eller mindre uavbrutt i 156 år.

Den forestående reparasjonen vil innebære at londonerne må klare seg uten de berømte klokkeslagene i rundt fire måneder, hvilket vil være den lengste stansen i klokkens historie.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!