Big Brother for kjendiser

I Storbritannia arrangerte tv-aksjonen en Big Brother-uke for noen av landets kjendiser. Et freak-show sier den berømte talk show-verten Michael Parkinson.

Tv-aksjonen i Storbritannia, «Red Nose Day», er annerledes enn den norske versjonen av pengeinnsamlingen. «Red Nose Day» er komikernes tumleplass, og i år arrangerte tv-aksjonen en Big Brother-uke for spesielt utvalgte kjendiser.

Talk show-verten Vanessa Feltz brøt gråtende sammen i den britiske bunkeren, og fortalte nasjonen inngående om hennes havarerte ekteskap. Til seernes glede og andre kjendisers vrede.

En av talk show-nestorene i BBC fortalte magasinet What's On at han synes hele konseptet minnet mer om et freak show enn underholdning.

- Ok, en eller to av de som var med i kjendis-Big Brother hadde et genuint ønske om å samle inn penger til veldedighet, men andre hadde en helt annen agenda. De som sa ja til å være med fortjener alt de kan få, sier Parkinson til What's On.

Parkinson er misfornøyd med den økende kjendisdyrkingen i Storbritannia og synes det er synd at det er kjendisene som nå overtar programlederroller i stedet for mennesker som er tv-faglig flinke.

- Kanskje synspunktene mine er gammeldagse, men jeg synes det er synd at kjendiser nå gjør jobbene som folk som Alan Whicker og David Attenborough gjorde, sier Parkinson.

I kjendisversjonen av Big Brother kunne seerne stemme ut deltagerne på vanlig måte, og alle pengene fra stemmegivningen gikk til veldedighet.

Er en kjendis-Big Brother veien å gå for tv-aksjonen i Norge? Hvilke norske kjendiser kunne du tenke deg å se i en norsk versjon?

BIG BOXER: Den britiske bokseren Chris Eubank går ikke av veien for en spøk, og var en selvsagt deltager på Big Brother for kjendiser i England.