Big Brother i familiefeide på nettet

Nettstedet Sickbrother kriger utfordrer Big Brother i Danmark. Og den syke broren har vunnet første slag.

To dansker har laget en side for alle som elsker å hate Big Brother, virkelighetsTV-programmet som er på vei til norske TV-skjermer.

TV-stasjon trakk klage

Christian Kloster og Michael Nordby ville kalle nettstedet Bigbrothersucks.dk, men endte på Sickbrother.dk på grunn av rettighetsbeskyttelse av Big Brother-navnet.

Mandag ble det kjent at TvDanmark, som har rettighetene til det danske Big Brother-versjonen, forlangte at Sickbrother måtte stenges. Ifølge Berlingske Tidende kalte TV-selskapet Sickbrother en piratside som krenker Big Brother-navnet.

Men etter at TvDanmark opplevde telefonstorm av nysgjerrige journalister som lurte på grunnen til klagen, trakk de den tilbake.

Billig og syk bror

Opphavsmennene Kloster og Nordby mener Big Brother-konseptet er kvalmende.

- Big Brother går over streken, og stiller ut og pinliggjør privatsfæren på en kvalmende og meget seertallvennlig måte, skriver de. Og den syke bror er svært stolte over sitt billige nettsted. Mens sickbrother.dk kun har kostet en tusenlapp å lage, skriver de at det er lagt ned 5-6 millioner danske kroner i Big Brothers tilsvarende nettsted.

Den danske avisa Politiken skriver at Big Brother-hjemmesida er Danmarks mest besøkte nettsted. På premihredagen ble det satt rekord med 5,4 millioner sidevisninger. I mellomtiden ligger Sickbrother.dk mer beskjedent til med omkring 5000 daglige sidevisninger.

Likevel mener Sickbrother at de er størst.

- Big Brother har fått en storebror, skriver de om sin egen tilblivelse.

Du kan besøke nettstedene her:

http://sickbrother.dk/

http://www.bigbrother.dk/frameset.html