«Big Brother» lander på Fornebu

Den gamle flystripa på Fornebu kan bli sendestedet når virkelighetsserien «Big Brother» kjøres på TVNorge fra slutten av februar. Ifølge prosjektledelsen er dokumentarsåpen den største produksjonen i landet etter OL, og vil koste mellom 30-40 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Beliggenheten for sendestedet til «Big Brother» har hittil vært hemmelig, men dersom Bærum Kommune godkjenner en byggesøknad som firmaet Nordic Entertainment AS nå har sendt, skal det omstridte fjernsynsprogrammet «Big Brother» være klar til sending fra Fornebu 20. februar. Arbeidstilsynet har allerede godkjent opplegget.

Og i den gamle flyhangeren til Braathens på Fornebu holder snekkere nå på med det som skal bli «bunkersen» der 10 mennesker skal være innesperret i 100 dager til våren. 120 personer må jobbe i kulissene når de 10 deltakerne skal kjempe om premien på en million kroner.

Deltakerene blir konstant overvåket av 28 kameraer hele døgnet. Det skjer mens de spiser, sover, går på do, eller som som for eksempel et par gjorde i den svenske versjonen; hadde sex med hverandre. Alt sendes rett ut på internett. Hver dag i hundre dager sendes en redigert tv-versjon og hn gang i uka blir det direktesendt TV-show med deltakeren som bli utstemt på nettet.

Fredag går søknadsfristen ut for å melde seg som deltaker i den svært omdiskuterte serien. Så langt ser det ikke ut til at kritikken har spilt noen rolle. 1500 nordmenn har sendt inn søknad om å få være med. Serien har skapt hysteriske tilstander blant annet i Tyskland og England. Publikummere har innvandert området rundt bunkersen og flere deltakere har blitt megakjendiser over natta. For å hindre at noe skal gå utover sikkerheten under opptakene heri landet kommer uteområdet rundt den 220 kvadratmeter store bunkersen til å bli bevoktet av sikkerhetsvakter hele døgnet. Selve bunkersen blir inngjerdet.

1,7 mill. treff

Ifølge informasjonsdirektør i TVNorge, Jens-Petter Gjelseth, har 7000 nordmenn lastet ned søknadskjemaet til serien, og nettstedet bigbrother.no skal ha hatt 1,7 millioner treff bare i november.

- Vi hadde som mål å få inn det samme søkerantall som i Sveits, som jo er et land som er litt større enn oss. Men allerede nå har vi dobbelt så mange søknader inne som Sveits hadde totalt, sier Gjelseth til Dagbladet.

Gjelseth mener det er en kombinasjon av millionpremien og det som har skjedd i utenlandske «Big Brother»sendinger som nå gjør at den norske versjonen opplever denne responsen.

Hus på en måned

Det legges opp til et svært stramt tidsskjema for å få serien på skinner.

«Noen få dagers forsinkelse betyr at hele programmet må legges på is», skriver prosjektleder Jan Valland på vegne av Nordic Entertainment i et brev som Bærum Kommune har motatt. Allerede 3. januar kommer en teknikkcontainer fra Stockholm, hvor den svenske versjonen av «Big Brother» har gått. 15. januar må all teknikk, huset og kabeldragning være på plass. Så går det slag i slag fram mot 20.februar som er datoen TVNorge har satt for når alt skal være klart til sending.

Endelig sendestart er likevel ikke satt. TVNorge er redd for ny konkurranse fra de andre kommersielle kanalene. Men de kan ikke vente til langt ut i mars. Alt skal ifølge brev til Bærum Kommune vært revet ned igjen i midten av juni, blant annet fordi det skal bygges ny vei på Fornebu.

Hvem som blir programleder for «Big Brother» blir ifølge Jens-Petter Gjelseth ikke avklart før i januar.

HER VIL DE BYGGE: Produksjonsselskapet for 'Big Brother' har søkt Bærum kommune om å få sette opp to bygg utenfor Braathens gamle flyhangar på Fornebu. Byggene skal fungere som bolig og innspillingssted for 'Big Brother'.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer