Big Brother senket Otto

Halvor, Therese, Eva Lill og resten av Fornebu-bunkersen stjal 100 000 seere fra Torsdagsklubben.

Diskuter Big Brother Det går vilt for seg i Big Brother-huset på Fornebu for tida. Kjærligheterklæringene sitter løst, alkoholen går ned på høykant og kameraene overvåker hvert eneste lille krumspring i det 400 kvadratmeter store huset.

Det holder tydeligvis til å fenge publikums interesse.

Gårsdagens direktesending ble sett av 519 000 mennesker, bare 5000 færre enn dem som så den første Big Brother direkte da stripperen Natalie Strand ble sendt hjem for to år siden.

Var spente

Det fikk store konsekvenser for Torsdagsklubben. I konkurranse med fylleslaget på Fornebu endte Otto Jespersen, Silje Stang og Thomas Giertsen på 624 000 seere.

Det er en nedgang på 100 000, og det laveste seertallet denne sesongen.

Før torsdagens program sa TVNorges informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth til Dagbladet.no at han var svært spent på torsdagstallene.

- Big Brother og Torsdagsklubben kolliderer så det suser. Men Torsdagsklubben lå der, og vi har hatt Big Brother Direkte på torsdager tidligere. Så det ville vært enda dristigere å flytte på direktesendingen, sa Gjelseth til Dagbladet.no.

Nervøse

Hvor nervøse de mange ansatte i huset på Fornebu var, fikk seerne et noe spontant inntrykk av i går. Folk som fulgte med på 24-timerskameraene så at produksjonsselskapet satte direkte over til tre svært spente produksjonsmedarbeidere.

De snakket høylytt om hvor spente de var på kveldens seertall, før kameraene konsentrerte seg om innsiden av Big Brother-huset igjen.

Nysgjerrige

Resultatet ble nok langt bedre enn de fleste ventet, og TVNorge jubler over seeroppslutningen.

- Vi er svært godt fornøyd, og fortsetter denne tendensen vil havne langt over seertallene for Big Brother i fjor. Vi har fått en langt bedre start, sier research-sjef Vegard Nøss i TVNorge til Dagbladet.no.

- En av årsakene til gårsdagens tall kan være at Torsdagsklubben har gått en stund, mens Big Brother nå er tilbake, sier han.

Stikk i strid med alle forventninger trekker reality-showet fra Fornebu nesten like mange seere som første sesong, da TVNorge utpekte Norges befolkning til verdensmestre i Big Brother.

- Det er lenge siden det var gått noen daglige reality-programmer. I fjor var kanskje markedet litt mettet, siden Farmen kom mellom de to sesongene av Big Brother. Nå er nysgjerrigheten rundt Big Brother større, sier Nøss til Dagbladet.no.Diskuter Big Brother

PÅ VEI NED? Blir Torsdagsklubben banket av Big Brother?
PÅ VEI OPP? Eller blir folk snart lei av å følge Halvors håpløse sjekketriks?