Big Brother skal slåss mot Torsdagsklubben

Bunkersen på Fornebu har nesten like mange seere som under premieresesongen for to år siden. Men klarer Halvor og Henriette å konkurrere ut Silje Stang, Thomas Giertsen og Otto Jespersen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets utgave av Big Brother går nesten like bra som første sesong med Lars Joakim, Rodney & co. Premiereprogrammet på søndag ble sett av 651 000 personer, mens norgespremieren i 2001 samlet 723 000 foran TV-skjermen.

Mer oppsiktsvekkende er imidlertid seertallene for det første ordinære programmet denne sesongen, som ble vist i går. Hele 453 000 seere i snitt henger med fremdeles. Det er bare 5000 færre enn de som så første vanlige program for to år siden.

Utfyller hverandre

- Dette er hyggelige tall for oss, og over all forventning. Det er like hyggelig at 327 000 mennesker i aldersgruppen 20-49 år fulgte oss, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge til Dagbladet.no.

TVNorge tviler fremdeles litt på at tallene vil holde seg så høye, og er forsiktige med å spå utviklingen framover. Men de slår klart fast at dette er en lovende begynnelse.

- Big Brother blir beskrevet som reality-TVs mor, og mange mener at alt annet er en kopi. Konseptet holder fortsatt mål, og vi har fått deltakere som utfyller hverandre.

Slåss mot Torsdagsklubben

I utgangspunktet var kanalen skeptisk til å gå på en ny sesong. De mente at 71 grader nord, Muldvarpen, Robinson, Eldrebølgen og andre liknende programmer kunne føre til en reality-overdose.

- Vi diskuterte intenst om vi skulle ha en ny runde med Big Brother. I dag er vi glade for at vi landet på dette valget, sier Gjelseth.

I tillegg til gode seertall på Big Brother, trekker det også med seg seere til programmene som går før og etter. Men den virkelig store testen kommer på torsdag. Da kolliderer direktesendingen med suksessen Torsdagsklubben på TV 2, der Silje Stang, Thomas Giertsen og Otto Jespersen herjer.

- Det blir spennende på torsdag. Programmene kolliderer så det suser. Men Torsdagsklubben lå der, og vi har hatt Big Brother Direkte på torsdager tidligere. Så det ville vært enda dristigere å flytte på direktesendingen, sier Gjelseth til Dagbladet.no.

...eller Otto Jespersen og Torsdagsklubben.
<B>TREKKER SEERE: Torsdag kveld må du velge. Henriette og Big Brother...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer