«Big Brother» truer utdannelsen

«Big Brother»-deltaker Lars Joakim Ringom er aktuell som student ved Filmskolen på Lillehammer. Nå ser det ut til at han mister sjansene til å få den attraktive studieplassen. Han er innestengt i «Big Brother»-huset.

Filmskolen på Lillehammer er svært populær - i år er det 360 søkere på 36 plasser. Lars Joakim har søkt plass på lydlinja og har nå kommet gjennom et nåløye og er innkalt til intervju som en av 15 kandidater til seks plasser.

Men problemet for «Big Brother»-deltakeren er at intervjuene skal foregå fra 21. til 23. mai. Og da er han fortsatt i bunkeren på Fornebu.

Forfølger saken

- Det er ikke vårt problem, sier lydlinjeleder Svein Hovde ved Filmskolen i Lillehammer.

- De samme reglene gjelder for alle søkerne. Hvis du ikke er på intervju, så er du ikke på intervju, og da kan de eventuelt søke på nytt igjen om to år. Og vi har ikke tenkt å gjøre noen forandringer på dette, sier Hovde.

Lars Joakims far, Bjørn Ringom, er fortvilet over situasjonen.

- Regler er til for å hjelpe mennesker, ikke for å legge hindringer i veien for dem, sier Ringom, som i 21 år har jobbet med mennesker som lederutvikler i næringslivet.

- Jeg kommer til å forfølge denne saken helt til topps. Jeg kommer til å ta kontakt med Filmskolen i morgen, jeg vil også snakke med Big Brother for å få til en løsning.

På gløtt

- Men var ikke Lars Joakim klar over at dette kunne skje før han flyttet inn?

- Jeg vet rett og slett ikke. Men det er ikke problemstillingen her.

Men mens Filmskolen setter seg på bakbeina, åpner Lasse Hallberg i Big Brother døra på gløtt. For øvrig har Lars Joakim også muligheten til å forlate «Big Brother» på timen, men mister da selvfølgelig sjansen til milliongevinsten som nå bare er noen dager unna.

- Hvis Lars Joakim eller Bjørn kontakter oss om dette, skal vi forsøke å få til en løsning, sier Hallberg, som for øvrig ikke ønsker å kommentere deltakerkontrakten Dagbladet har skrevet om i helga.