Big Brother-utbryterne kneblet av retten

Rettssaken mellom TvDanmark og de tre deltakerne som rømte fra Big Brother-huset ble holdt bak lukkede dører i går. Dommen falt i natt.

77 døgn var nok for sju av Big Brother-personene i Danmark. Natt til 14. april sju av deltakerne i den danske utgaven av fjernsynsprogrammet fra Big Brother-huset. Fire av disse fikk komme inn igjen i BB-huset av TvDanmark. De tre andre nektet å la seg overvåke ytterligere. Nok var nok.

I går startet rettssaken mot de tre som nektet å gå inn i det 24-timers overvåkede huset - bak lukkede dører.

Nedslående dom i natt

Klokka 02.50 i natt ble det avsagt dom mot utbryterne og konklusjonen er klar, skriver Ekstrabladet.dk: TvDanmark eier rømling-triangelets ytringsfrihet inntil 1. juni.

Retten etterkom tv-stasjonens krav om at de tre deltakerne som har forlatt reality-serien før tiden ikke tillates å uttale seg til media uten klarsignal fra TvDanmark.

Videre bestemte retten at det forbys de tre at videregive oplysninger om de indgåede deltageraftaler (...) og fortrolige oplysninger om prosjektet i øvrigt uden TvDanmarks tilladelse.

Indtil den 1. juni 2001 forbydes det de samme personer at udtale sig til pressen eller andre medier om den af TvDanmark udsendte tv-serie "Big Brother", herunder om deres medvirken heri, hvor dette ikke på forhånd er godkendt af TvDanmark, heter det videre i rettens kjennelse.

Sensitive opplysninger

TvDanmark gikk til sak mot de tre deltakerne for å unngå at de uttaler seg til pressen uten tv-stasjonens tillatelse.

Deltakerne har skrevet under på at de ikke skal uttale seg til noen uten tillatelse fra TvDanmark, og hvis de bryter kontrakten, kan de få bøter på inntil 100.000 kroner.

Tv-stasjonens advokater ville ha lukkede dører for å unngå at sensitive opplysninger skulle komme ut. Opplysninger de mener er produksjonshemmeligheter.

Vil ta til motmæle

De tre Big Brother-rømlingene ønsket å ha rettssalens dører åpne for presse og publikum for å ta til motmæle mot TvDanmark. Argumentet for åpne dører var at avhopperne ikke vet noen ting som kan betraktes som produksjonshemmeligheter.

Dommeren valgte imidlertid å høre på TvDanmarks advokater. Etter 20 minutters betenkningstid sendte han de 100 oppmøtte pressefolkene og Big Brother-fansene ut i regnet i går ettermiddag.

Slutt?

Hvorvidt rettsdramaet er over med nattas kjennelse er ennå for tidlig å si.

Det er nemlig ennå uvisst om de tre utbryterne og deres advokat Henrik Karl Nielsen vil påkjære den kneblende avgjørelsen, skriver Ekstrabladet.dk.

STAKK AV: Søren, var en av syv, som rømte fra Big-Brother-huset i Danmark. Fire av dem vendte igjen. Nå trekkes de tre som stakk av for godt, for retten.Foto: SCANPIX/AP