«Big Brother» var ikke nok

For to måneder siden kunne Dagbladet avsløre at TVNorges styre ikke var fornøyd med Trælviks innsats. Selv om «Big Brother» skaffet kanalen verdifull inntekt og mange seere, var det blå lyset i ferd med å tennes for Trælvik, som satset alt på «Big Brother».

- Jeg er i sjokk!

Ca. 38 millioner kroner ble lagt på bordet i prosjektet, som skulle endre kanalens profil utad. Kanalens nye profil har imidlertid vært meget omstridt på styrerommet, der styreleder Marcus Tellenbach og Greger Larsson representerer majoritetseieren SBS, og konserndirektør økonomi Øyvind Johannesen og advokat Bjørn Eidem representerer TV2s 49,3 prosent.

På styremøtene møter også Pål Trælvik og TVNorges økonomidirektør Morten Skotland Hansen.

Pål Trælvik hevdet overfor Dagbladet i går kveld at han var ukjent med styrets dramatiske beslutning, som kommer dagen før «Big Brother»-finalen.

Planen var at Trælvik skulle informeres av Tellenbach i dag morges. Men da oppsigelsesavgjørelsen lekket ut, fikk Trælvik ved 22.15-tida, med Dagbladet som tilskuere, isteden telefon fra styret: - Du har fått sparken!

Omsetningsrekord

Problemet med «Big Brother» har vært at programserien har vært rådyr. Samtidig har den hatt flere seere enn TVNorge klarte å få betalt for. Selv om kanalen har satt ny omsetningsrekord de siste ukene. Mens andre kanaler har slitt med annonsesalget fram til april, hadde TVNorge gode inntekter. Men dessverre for store utgifter - for eierne.

Ikke «BB»-høst

Trælvik åpnet også døra for ny «Big Brother»-runde til høsten. Dette blir det neppe noe av. Blant annet fordi det har vært trøbbel med å skaffe ny stab som kan jobbe i over 100 dager i strekk. Derfor blir det tidligst mer «Big Brother» til neste vinter - hvis SBS og TV2, og TVNorges neste direktør, vil det.

Oppsigelsen slo ned som en bombe i TVNorge i går kveld, og da informasjonsdirektør Jens-Peter Gjelseth ble kjent med at saken hadde lekket ut fra styrerommet, reagerte han med vantro.

- Vi trodde Tellenbach var fornøyd med situasjonen. Dette hadde vi ikke ventet oss, sier Gjelseth.

I dag skulle TVNorge feiret tidenes suksess med «Big Brother»-finale. For toppledelsen blir det en jubeldag med solid slagside.