Big Business Boys

NEW YORK (Dagbladet): Backstreet Boys er blitt mangemillionærer på hylende ungpiker. - Nå driver vi mer og mer business, sier guttene, som investerer pengene sine i aksjer og eiendom. Og nå kommer plate nummer tre.

- Det er to ord i vår bransje. Show og business. Vi er blitt ganske gode på show nå, og driver mer og mer business, sier Brian Littrell, mens Howie Dorough og A.J. McLean nikker ivrig.

- Forstår man ikke at dette er business, blir man lett lurt. Så vi er blitt smartere og har lært oss å investere både i egne produksjonsselskap, aksjer og eiendom. Det kommer en tid etter dette, og da vil vi ha forbindelser og muligheter slik at vi kan hjelpe andre artister fram, sier Howie.

Tenåringsdrøm

Et av verdens mestselgende popband er klar med sin tredje CD, «Black and Blue», i november. Den forrige solgte 12 millioner eksemplarer bare i USA.

- Fansen vår er utrolig trofast. Vi ser de samme jentene dukke opp etter to år. Det er helt vilt, egentlig. Men smigrende, sier Backstreet Boys til Dagbladet.

- Det er alle gutters drøm å ha jenter som besvimer når de ser deg. Hvem kan motstå det? legger de til.

Mangemillionærer

Jeg opplever det tusenvis av tenåringsjenter bare drømmer om. Jeg sitter sammen med tre av popbransjens mest ettertraktede unge menn i et studio i New York. A.J. er barskingen med tatoveringer og lue. Brian er nygift og superstraight, og Howie er langhåra og en blanding av straight og utfordrende. Felles for dem er at de på fem år er blitt mangemillionærer før fylte 30 - takket være den svenske superprodusenten Max Martin.

- Martin er akkurat som en av familien, sier alle tre i kor.

Bekymret

Selv Backstreet Boys har merket at de tilhører en stall, og at særpreg ikke alltid er ettertraktet.

- Da vi vendte tilbake til Stockholm og Cherion Studios i sommer, var vi litt bekymret for at Martin-teamet kunne gjøre alle artistene litt like. Det er vi ikke lenger. Den nye CD-en vår er både mer rocka og variert enn før, sier de tre bakgårdsgutta.

- Singelen «Shape of my Heart» er et eksempel på at vi dekker et bredere musikalsk felt enn før. Vi har jo vært borte en stund, og fant ut at singelen kunne treffe radiomarkedet. På den måten rydder vi vei for «Black and Blue», sier Brian.

Vil ha Grammy

- Hvilke drømmer har Backstreet Boys nå som suksess, penger og framtida er sikret?

- Vi har ikke nådd toppen enda. Vi har fått MTV-pris og American Music Award, men aldri en Grammy. Det ønsker vi oss, sier Howie.

- Så kunne vi tenke oss en skikkelig akustisk konsert i Carnegie Hall hvor vi spiller gratis til inntekt for en god sak, sier Brian.

Alle tre har allerede gode formål de gir penger til. A.J. gir store summer til diabetikerforeninger, Howie til foreningen for lupus-rammede og Brian til foreninger for hjertesyke. Brian er selv hjerteoperert, og opplevde at foreldrene hadde problemer med å skaffe ham sykeforsikring da han var liten. Howie har mistet en søster i sykdommen lupus.

I fjor sommer satte bandet norske pikehjerter i brann da de spilte i Oslo. Og jentene har store sjanser til å møte sine helter igjen. Backstreet Boys vil gjennomføre en skikkelig verdensturné, sier de. Og da mener de HELE verden.

STYRTRIKE : - Vi driver mer og mer med business, sier guttene i Backstreet Boys, som har investert sine millioner i både produksjonsselskap, aksjer og eiendom. Neste år håper de å spille i Norge igjen.