Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Big in Japan

Inger Marie er større i Asia enn i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med «Idol», «Kjempesjansen» og «Melodi grand prix junior» er det enklere enn noen sinne å bli popstjerne i ungdomsalderen. Men norske Inger Marie Gundersen debuterte som artist i en alder av 45 år, og nå er hun ute med plate nummer to.

Å starte en musikerkarriere i så voksen alder henger sammen med mange faktorer, mener hun:

- Det er mye som skal passe, det handler om mer enn bare å gi ut plate. Den første platen du gir ut må du stort sett betale for selv, og da ville jeg at det skulle være skikkelig. I tillegg har jeg voksne barn nå, noe som betyr at jeg har mer tid, sier Gundersen til Dagbladet.no.

Hun mener at det har sine klare fordeler at hun er så voksen:

- Det er en stor fordel fordi nå er jeg mye sikrere på hva jeg vil med musikken, hva jeg har lyst til gjøre, og hva jeg ikke har lyst til å gjøre. Dessuten har jeg etter hvert opparbeidet meg et ganske stort nettverk.

Da førstealbumet kom ut, ble det tur til Asia, og blant annet tv-opptredener i Korea. Ifølge plateselskapet var musikken så ettertraktet, at hele 100 000 album ble solgt i regionen. Det er et tall ikke mange norske artister kan skilte med.

Også dette albumet skal prøve seg i Asia, og 22. november slippes albumet i Japan. Her i Norge kom det ut i forrige uke.

Platen «By myself» inneholder stort sett låter skrevet av andre, og hun har valgt fra artister som U2 og Johnny Cash:

NY PLATE: Inger Marie Gundersen prøvde seg som plateartist for som 45-åring. Det gikk bra, spesielt i Asia. Nå prøver hun seg med plate nummer to. FOTO: Rita Tvede Bartolomei
NY PLATE: Inger Marie Gundersen prøvde seg som plateartist for som 45-åring. Det gikk bra, spesielt i Asia. Nå prøver hun seg med plate nummer to. FOTO: Rita Tvede Bartolomei Vis mer

- Det handler om å velge gode sanger som jeg enten har et forhold til, eller som har noe ved seg som jeg vil utnytte. Jeg tenker lite på sjanger, sier hun om valget av låter.

Rod Stewart har gjort stor suksess med «I don\'t want to talk about it», og Inger Marie visste at hun ville ha med den låta du hun ble minnet på den:

- Jeg satt i bilen og hørte den på radioen, og da visste jeg umiddelbart at jeg ville ha den med på plata.

Albumet kan enkelt plasseres under Jazz-paraplyen, en sjanger hvor det er helt vanlig å gi ut album bestående av andre artisters låter.

For Inger Marie dreier det seg om hva som er mulig, og hva som er formålet med en utgivelse:

- For det første har jeg ikke skrevet så mange låter, og for det andre er det ikke noe must for meg å gi ut en plate med egne låter. Det viktigste for meg er å kunne formidle sangene på min måte, med mitt særpreg, sier Inger Marie til Dagbladet.no.

Hele Norges coronakart