Big Mother Anita

«It's a dirty game, OK?» Slik går refrenget i sesongens «Big Brother»-låt. Så vet vi det.

Og egenmottoet til årets sesong kan vi jo også la synke rolig inn: «Ingen grenser. Ingen hensyn.» Men ærlighet varer ikke lengst.

Færre programmer

Denne gangen er «Big Brother» kuttet ned fra 100 dager til 68, «fordi rådgiverne mente at i årets versjon ville det bli for psykisk hardt for deltakerne med mer enn 70 dager».

Dessuten passer det vel tidsplanen bedre til høysesongen for reklame, hvis noen skulle finne på å mistenke folka bak «Big Brother» for å tenke kommersielt.

For noen blir nok bare tanken på Trygve Rønningen uten grenser i overkant sterk. I gårsdagens to timers åpningsshow ble den stadige insisteringen på at «dette blir spennende» fra programlederne lettere slitsom.

Folkelig

Men deltakerlisten i år er mer variert enn tidligere. Det er mindre reiseleder & bartender -preg på utvalget enn ved forrige, litt pregløse kull. Nå er det mer folkelig. Og «Big Brother» har skaffet seg en Big Mother, 43 år gammel og med rydde- og vaskesyke. Det interessante er når lokale tante Sofie ryker ut.

Ellers er deltakerne folkelige - med unntak av en jente med hovedfag fra Bergen. Hun ble omtalt som et sjeldent, nesten farlig dyr av Trygve Rønningen. Han treffer kanskje ikke slike ofte.

Scenografien er også gjort «tøffere» - på badet er det ingen dusjforheng og dusjen er nærmest midt i rommet: Her skal folket se alt. Allerede første kveld fikk vi innkikk i det siste i sjelden synlig hårfrisyre. Og reporter Cecilie lovet at hun hadde sett flere «snertne stusser», her skal alle få sitt. En produktutviklingsidé til neste runde av serien må være gjennomsiktige dyner. Så slipper man dyneløftingen, liksom.

Bli kjent

Men prosjektet er for noen blitt nesten koselig på tre runder. «Nå har jeg sjansen til å se hva hun holder på med og bli litt bedre kjent med henne,» sa en pappa om en datter som skulle inn i bunkersen.

Nytt av året er at deltakerne snart skal deles i en rik og en fattig del, der noen får mye, de andre ingenting.

Mindre nytt er at de fleste røyker og at alkoholen står klar. «Meningen med livet er en flaske 96 og en luggum grøftekant» var livsmottoet til en av deltakerne: For TVNorge burde jo det alene holde som konsept for en ny realityserie.

Her har de valgt ut personligheter som skal sikre større friksjon og bråk enn tidligere. Det får de nok, men det blir kanskje mindre sex enn Rønningen håper på. I hvert fall ble det det på totningen som full prøvde å komme seg opp i noens seng - første natta. Men kikkere, foren dere - sesongen er startet. Diskuter Big Brother

TANTE SOFIE: 43 år gamle Anita ankommer bunkeren på Fornebu for en ny omgang «Big Brother» på TVNorge.