BigBang + Zigaboo = sant!

Når BigBang stiller på Moldejazz og Rockefeller i sommer, er det med selveste Zigaboo Modeliste som gjest. Funk-helten fra legendariske The Meters gleder seg stort.

MESTER: Zigaboo Modeliste har spilt på en haug plater med alt fra The Meters til Paul McCartney og Keith Richards og er samplet på enda flere. Til sommeren kommer han til Norge med BigBang. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet
MESTER: Zigaboo Modeliste har spilt på en haug plater med alt fra The Meters til Paul McCartney og Keith Richards og er samplet på enda flere. Til sommeren kommer han til Norge med BigBang. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Joseph «Zigaboo» Modeliste (61) var trommeslageren bak de hippeste, «second line»-inspirerte funk-groovene verden hadde hørt da The Meters, ledet av Art Neville, langt på vei definerte New Orleans-funk fra slutten av ?60-åra og gjennom det meste av ?70-tallet.

Etter en spillejobb i Los Angeles for et halvår siden, traff han en fyr som kalte seg Oistin.

- Han sa noe om at kom fra Norge og hadde et band som kalte seg BigBang, sier Zigaboo. Vi sitter i den etter hvert berømte jazzklubben Yoshi?s i Oakland, der den lavmælte, vennlige «legenden» nettopp har avsluttet en kanonkonsert full av godlynt New Orleans-musikk sammen med bl a bysbarna Dr, John, Nicholas Payton og Donald Harrison. Han vil mer enn gjerne fortelle om både møtet med Øystein Greni og tida med The Meters.

- Altså, Oistin presenterte seg og fortalte at han holdt på å spille inn ei plate i hjemmestudioet sitt. «Kunne du tenke deg å bli med på et par låter?» spurte han.

Jeg hadde aldri hørt om ham, men sa ok og ble med på innspillingen. Underveis ble vi gode venner, han er en fantastisk gitarist og en nydelig person. Siden har jeg hørt han og bandet flere ganger her i California - strålende, solide greier - og en gang da vi pratet sammen, nevnte jeg at det kunne vært morsomt å reise litt igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer