Bigbang avlyser Oslo-konsert

I protest mot arrangøren.

KONSERTBAND: Bigbang er et av Norges beste konsertband. Nå trekker vokalist og gitarist Øystein Greni bandet fra 17. mai-konserten i Oslo, på grunn av uryddigheter hos arrangørene, SOS Rasisme.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KONSERTBAND: Bigbang er et av Norges beste konsertband. Nå trekker vokalist og gitarist Øystein Greni bandet fra 17. mai-konserten i Oslo, på grunn av uryddigheter hos arrangørene, SOS Rasisme. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Bigbang, et av Norges beste live-band, avlyser sin konsert i Oslo Kuba-parken 17. mai. Det bekrefter talspersonen, gitarist og vokalist Øystein Greni til Dagbladet.

- Big Bang kommer ikke til å stå på scenen under 17. mai for alle i Kuba-parken, sier Greni til Dagbladet.

- Synd Konserten skulle inngå som en del av «17.-mai for alle», arrangert av organisasjonen SOS Rasisme. Big Bang skulle spille gratis for publikum. Årsaken til at bandet trekker seg er at SOS Rasisme står som arrangør.

I en epost til SOS Rasisme skriver Greni at «grunnen er måten sos rasisme har blitt driftet de seneste årene.»

- Det er synd vi føler at det er nødvendig å avlyse opptredenen, for dette hadde vi gledet oss veldig til, sier Greni.

SOS Rasisme er for tiden under politietterforskning og siktet for bedrageri og omfattende medlemsjuks. I november ble organisasjonen dømt for medlemsjuks i Haugaland tingrett og til å betale tilbake 9,7 millioner kroner til en støttegiver. Staten har saksøkt organisasjonen for ytterligere 6,8 millioner kroner.

SOS Rasisme avviser at de har drevet medlemsjuks eller brutt regelverket for støtte til frivillige organisasjoner.

Både Klassekampen og Dagbladet har avslørt hvordan penger bevilget SOS Rasisme til antirasistisk arbeid for ungdommer har blitt investert i millioneiendommer. Dagbladet avslørte i vinter hvordan ledelsen og ansatte har brukt SOS Rasismes midler til ferier og private utgifter.

- Dette er noe vi ikke kjente til da vi tok jobben. Det er alt for mange usikre sider ved SOS Rasisme til at vi kan stille opp, sier Greni.

Spiller på Granittrock Greni røper en hemmelighet om Big Bangs konsertplaner i Oslo i sommer.

- Men vi har et plaster på såret til Oslo-kidsa. Jeg kan si at Bigbang skal spille på Granittrock i overgangen august-september. Det gleder vi oss masse til, sier Greni til Dagbladet.

SOS Rasisme står bak 17.-mai for alle-arrangementer i flere byer, blant annet Trondheim og Bergen.

Dagbladet har kontaktet SOS Rasisme om saken, men ikke fått svar.