Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

BigBang i New York

NEW YORK (Dagbladet): - Den dagen jeg dør vet jeg at jeg fikk muligheten til å lage den plata jeg virkelig ville lage i mitt liv, sier BigBangs Øystein Greni ( 26).

Han sitter i det legendariske RPM-studioet i New York hvor blant andre Rolling Stones, Lauryn Hill, Beastie Boys, Suzanne Vega og Frank Sinatra har spilt inn plater. Sammen med produsent og tekniker Michael Ilbert er han med på å mikse BigBangs nye plate «Clouds Rolling By» som skal ligge klar 26. august.

- Dette er drømmestudioet for den typen lyd vi er ute etter. Her har de varm lyd, sier Greni, som synes mer moderne studioer med digital lyd er for kjølig for BigBangs musikk.

BigBang slapp landeplagen «Girl in Oslo» i vår, men slo gjennom med «Electric Psalmbook» i fjor. For den ble de Spellemannsnominert for beste rockeplate og beste nykommer. Greni skriver tekst og musikk selv, og har fått merkelappen «70-tallsmusikk». - Det er jo ikke 70-tallsmusikk, men har referanser til den tidas musikk slik også Beck har. Rebeller er vi jo ikke, og jeg vokste opp med 70-tallsmusikk. Vi elsker musikk og spiller den musikken vi liker, sier Øystein Greni.

Mesterverk

Nå har Greni 10 dager i RPM-studioet til den nette pris av rundt 100000 kroner. Og da har de fått rabatt på 40 prosent. Vi har ingen unnskyldninger for ikke å levere det beste nå, sier Greni. Han bobler over av entusiasme over å være i praktstudioet med det legendariske miksebordet, i New Yorks fargerike menneskemylder og blant folk som gir ham all den inspirasjonen han har drømt om. - Vi er blitt karakterisert som Norges beste live-band, men fått ris fordi det ikke kommer fram på den første plata. Nå gjelder det å vise at vi kan lage trøkk fra studio også, sier entusiasten fra Oslo.

- Et lite band fra Norge har fått alt vi kunne ønske oss. Dette blir et mesterverk etter min smak.

Ikke silikonpupper

BigBang turnerte i California i mars og april i år. Til høsten står Norge, England og Tyskland for tur, og neste vår er det planer om å turnere USAS store byer med Madrugada og Midnight Choir.

- Det er viktig å være gode live. Men det er også viktig å spille live på TV. Der foretrekker de ofte playback. Det er ganske synd, mener Øystein Greni.

<B>BIG APPLE: Øystein Greni fra BigBang er i New York for å mikse ferdig den nye plata «Clouds Rolling By»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media