TEXAS STYLE: Øystein Greni (f.v.), Nikolai Hængsle Eilertsen og Olaf Olsen i BigBang nyter dagene i Austin, før de, rett fra spillejobb i Texas' hovedstad, kjører hele natta til Memphis for å spille inn nytt album fra mandag. Foto: ØYVIND RØNNING
TEXAS STYLE: Øystein Greni (f.v.), Nikolai Hængsle Eilertsen og Olaf Olsen i BigBang nyter dagene i Austin, før de, rett fra spillejobb i Texas' hovedstad, kjører hele natta til Memphis for å spille inn nytt album fra mandag. Foto: ØYVIND RØNNINGVis mer

BigBang tilbake i studio

Går i studio i Memphis for å spille inn nytt album.

||| AUSTIN (Dagbladet): Oppfølgeren til kritikerroste «Edendale» fra i fjor skal spilles inn av Big Star-trommis - og BigBang-fan - Jody Stephens i prestisjetunge Ardent Studios.

Konsert blir det også.

I pausene kan BigBang nyte anmeldelsen i aprilutgaven av Rolling Stone Magazine.

Og frontfigur Øystein Greni (35) slapp å gå i kiosken for å kjøpe det.  

Flott anmeldelse - Vi spilte på Maria's Taco og la merke til at David Fricke (senior writer i bladet, red.anm.) satt og hørte. Vi ble litt nervøse, han er jo tross alt Elvis blant musikkjournalistene. Han ville sjøl overrekke oss Rolling Stone med hans egen, kjempeflotte anmeldelse, sier Greni - fortsatt  høyt oppe da vi møtte bandet til en sein tex mex-frokost i Austin i går.

«Edendale» fikk tre og en halv av fire mulige stjerner.

Det hører med til historien at det er tredje gang Fricke anmelder bandet, og han dukker helt sikkert opp når de i kveld spiller sin hovedkonsert under South By  Southwest (SXSW).  

Femte gang Fricke er opplagt en døråpner for BigBang, som må ha en uoffisiell norgesrekord i deltakelse på denne bransjefestivalen.

Fem ganger er det blitt siden 2001.

- Men hva får dere igjen for å spille her?

- Ingen ting, sier Greni og smiler lurt.

- Jeg bare tuller. Men det er litt som Lotto.Tilfeldighetene kan være på vår side, og en sånn festival kan være en utløsende faktor om man allerede har en hype. Men først og fremst er dette et karneval og en folkefest som det er morsomt å være med på.

PASSER DENNE? Øystein Greni (35) på hattejakt i Austin, Texas. Nikolai Hængsle Eilertsen (31) er litt skeptisk, mens Olaf Olsen (33) leiter videre  Foto: ØYVIND RØNNING
PASSER DENNE? Øystein Greni (35) på hattejakt i Austin, Texas. Nikolai Hængsle Eilertsen (31) er litt skeptisk, mens Olaf Olsen (33) leiter videre Foto: ØYVIND RØNNING Vis mer

- Og hvordan går det med «Prosjekt USA»?

- Grunnfilosofien min er at man må prøve på noe, og så vil noe annet skje. Det er viktig for å holde meg inspirert og levende som musiker, sier Greni, som også har begynt å skrive sanger sammen med ZZ Top-gitarist Billy Gibbons og har turnert med The White Stripes og The Racounters i England.

Til høsten kommer dessuten konsertfilmen med BigBang fra Norwegian Wood og Slottsfjellfestivalen på dvd.

Den er skutt på gammeldags film, 35 mm, og håpet er å få til noen kinovisninger.

Men da må bandet få noen sponsorer, for det koster å lage film på gamlemåten.

- Kanskje en utevisning på St.Hanshaugen, tenker Greni høyt.  

«Epic Scrap Metal»Arbeidstittelen på det nye albumet, som etter planen skal komme i februar, er «Epic Scrap Metal».

- Den kom jeg på da jeg kjørte gjennom slummen i San Diego, California og så et metallgjenvinningsanlegg med det navnet. Det passer bra på oss i BigBang. Det er det vi holder på med - å gjøre om vakre Cadillacer til spiker, sier Greni og ler igjen.

Han har bodd i USA i to og et halvt år, og akter å bli en stund.

Nå kan han få nyttig hjelp til å søke om arbeidstillatelse, såkalt Green Card, også.

- David Fricke har tilbudt seg å skrive en anbefaling til myndighetene for at jeg skal bli. Han er en snill mann, sier Øystein Greni tørt.