Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

BigBang

Det er typisk norsk å være retrobra.

BigBangs særegne groove, sound og uttrykksmåte er i god behold på bandets fjerde album. «Frontside Rock'n'Roll» er ei tung og mørk skive som oser av rock-klassisk seinsekstitall. Men samme hvor Øystein Greni & co. har gått på slang i rockens historie, låter alt sammen umiskjennelig BigBang .

Greni har tidligere prøvd å løpe fra retrobeskyldningene, men det er omtrent som om paven ikke vil vedkjenne seg katolisismen. BigBang er et ortodokst rockband - på godt og vondt.

«Frontside»-albumet er mer andpustent og hakket rødere i kinnene enn forgjengeren «Clouds Rolling By». Tekstmessig er den langt dystrere til sinns enn alt Greni og hans vekslende trupp av medmusikanter har levert tidligere. Venner som har dødd, kjærester som har gått - det har gitt BigBangs livsbejaende rockuttrykk et mer nyansert følelsesregister.

Bortsett fra fraværet av en utpreget hitlåt av «Girl In Oslo»-kaliber, er Grenis personlige låtskriving det som hever albumet fra å være mer enn godt rockhåndverk. Den konfronterende kraftrockeren «Where The World Comes To An End» , den dvelende «Mercedes» og det intense tittelsporet som avslutter plata, er tre rockemosjonelle rysare , et ytterligere bevis på at BigBang i sine beste stunder er et band som virkelig kan røre og berøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling