Anmeldelse: BigBang - «The Oslo Bowl»

BigBangs mest fullendte og modne album

«The Oslo Bowl» henter inspirasjon fra Los Angeles og Oslo, USA og Norge. Det er blitt BigBangs «Exile On Main Street».

KRAFTPAKKE: Øystein Greni, Nikolai Hængsle Eilertsen og Olaf Olsen serverer full pakke og vel så det på «The Oslo Bowl».
KRAFTPAKKE: Øystein Greni, Nikolai Hængsle Eilertsen og Olaf Olsen serverer full pakke og vel så det på «The Oslo Bowl». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: BigBang har sunget om Oslo i årevis, her kommer Oslo-plata - sett fra Los Angeles.

The Oslo Bowl er åpenbart Oslo-gryta. Men låtskriver, gitarist og vokalist Øystein Greni har et par interessante referanser i forhold til både Oslo («Der bergensere med rette kan si at de bor i Norges vakreste by, kan vi si at vi bor i byen hvor angst og fremmedgjøring blir til god kunst») og «The Bowl» («I surfesammenheng det området hvor en suges ned i dypet fra etterdønningen av en brutt bølge. Et sted man ikke bør eller vil være, men som man suges inn og ned i»).

Det høres ut som et godt utgangspunkt for et album som først og fremst er uvanlig variert, i hvert fall til BigBang å være.

«Verden er et trommesett»

Trioens niende studioalbum er kanskje deres mest fullendte og modne, med vekt på album - med et Atlanterhav av influenser i seg. Ved siden av Greni (gitar, sang, perkusjon) er BigBang fortsatt Nikolai Hængsle Eilertsen (bass, piano, kor) og Olaf Olsen (trommer, kor).

Et lite norsk landslag i rock. Og - jeg kan ikke huske å ha hørt gitarist Greni spille på så mange strenger eller synge med så mange stemmer før, bokstavelig talt: Fra mildt og sårbart til kraftfullt, fra akustisk til rått og elektrisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer