Anmeldelse: «Yesterday»

Bikker lett mot det fjollete

Hvis hele verden har glemt The Beatles …

HUKOMMELSESSVIKT: The Beatles er glemt, eller har aldri eksistert, men Hollywood har klare planer for å relansere låtene i ny innpakning. Video: Universal Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Tenk deg en verden uten The Beatles. Uten Yesterday, uten Sgt. Pepper, uten Imagine, uten John, Paul, George og Ringo.

Akkurat det har regissør Danny Boyle («Slumdog Millionaire») og manusforfatter Richard Curtis («Notting Hill», «Love Actually») gjort i filmen «Yesterday», en romantisk komedie med et interessant kontrafaktisk plott. Ideen er morsom, resultatet er ganske gøyalt, men bikker lett mot det fjollete.

Blackout

Den iherdige musikeren Jack Malik (Himesh Patel) strever med å slå igjennom. Når hans like ivrige manager Ellie (Lily James) sikrer ham en spillejobb på en festival, ender han opp i et fjernt telt med fire barn og to pensjonister som publikum. Akkurat idet han kaster inn håndkleet og sykler hjem, skjer en verdensomspennende blackout (husk Y2K-frykten). Verden går i svart i 12 sekunder, og Jack krasjer med en buss.

Biller og paprika

Idet han våkner på sykehuset, skjønner han at han er den eneste som husker The Beatles. The what? Han googler og finner bilder av biller. Sgt. Pepper? Bilder av paprika og chilipepper. Når han tester ut låter som Yesterday og Let It Be på foreldre og venner, gråter de nesten av begeistring. Wow, Jack innser at han sitter på en gullgruve av en katalog, selv om han ikke husker tekstene så godt. Hva var det nå med denne Eleanor Rigby?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer