Anmeldelse: «Yesterday»

Bikker lett mot det fjollete

Hvis hele verden har glemt The Beatles …

HUKOMMELSESSVIKT: The Beatles er glemt, eller har aldri eksistert, men Hollywood har klare planer for å relansere låtene i ny innpakning. Video: Universal Pictures Vis mer

«Yesterday»

4 1 6

Komedie, musikkfilm

Regi:

Danny Boyle

Skuespillere:

Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran

Premieredato:

28. juni 2019

Aldersgrense:

Alle

Orginaltittel:

«Yesterday»

«God ide, men temmelig fjollete.»
Se alle anmeldelser

FILM: Tenk deg en verden uten The Beatles. Uten Yesterday, uten Sgt. Pepper, uten Imagine, uten John, Paul, George og Ringo.

Akkurat det har regissør Danny Boyle («Slumdog Millionaire») og manusforfatter Richard Curtis («Notting Hill», «Love Actually») gjort i filmen «Yesterday», en romantisk komedie med et interessant kontrafaktisk plott. Ideen er morsom, resultatet er ganske gøyalt, men bikker lett mot det fjollete.

Blackout

Den iherdige musikeren Jack Malik (Himesh Patel) strever med å slå igjennom. Når hans like ivrige manager Ellie (Lily James) sikrer ham en spillejobb på en festival, ender han opp i et fjernt telt med fire barn og to pensjonister som publikum. Akkurat idet han kaster inn håndkleet og sykler hjem, skjer en verdensomspennende blackout (husk Y2K-frykten). Verden går i svart i 12 sekunder, og Jack krasjer med en buss.

Biller og paprika

Idet han våkner på sykehuset, skjønner han at han er den eneste som husker The Beatles. The what? Han googler og finner bilder av biller. Sgt. Pepper? Bilder av paprika og chilipepper. Når han tester ut låter som Yesterday og Let It Be på foreldre og venner, gråter de nesten av begeistring. Wow, Jack innser at han sitter på en gullgruve av en katalog, selv om han ikke husker tekstene så godt. Hva var det nå med denne Eleanor Rigby?

Mozart og Salieri

Jack blir «oppdaget» av Ed Sheeran (spiller seg selv), varmer opp for ham i Moskva, der han til stormende jubel drar Back in the USSR. Sheeran innser at han selv målt mot Jack blir som en Salieri mot en Mozart. Det bærer av sted til Hollywood der fikse stylister endrer Hey Jude til Hey Dude og refuserer The White Album som tittel.

Help!

Løgnen og bedrageriet tærer på megastjernen som drar en ektefølt versjon av Help foran titusener av fans i en engelsk badeby. Helt forutsigbart innser han at han elsker Ellie, men hva skal skje i hovedplottet? Blir han avslørt og av hvem? Her røper vi ingenting annet enn at slutten er en overraskelse. Temmelig fjollete den også.

.