Bikket den magiskegrensen

- Hei, sa bandet. Og la til: - Vi heter forresten Babel Fish. Deretter spilte Norges nye popeksport inn et femsifret beløp, og sørget samtidig for at årets Julemusikanter bikket den magiske grensen på 200 000 innspilte kroner.

- Wow!

Sa Babel Fish-vokalist Tarjei van Ravens (28), dro seg litt i håret, smattet lett på røyken, og måtte innrømme at selv på en mangslungen karriervei fram til ettertraktet storkontrakt i USA, har ingen av popfiskene tydd til gatemusikantliv. Så langt.

- Noe liknende har vi ikke vært med på siden vi spilte på Karl Johan til inntekt for Operasjon Dagsverk på slutten av 80-tallet. Men da ble vi alltid jaget vekk av politiet!

Mest opp

Jo da, det går opp og ned her i livet. Og det gikk definitivt opp da Babel Fish, Romeriks-bandet med bassist fra Smestad, sopte inn kroner til inntekt for Frelsesarmeen på Oslos eget Givertorg i går ettermiddag.

På forhånd var det klart at en Babel Fish-konsert med 10000 varme kroner i gryta ville sørge for at årets Julemusikant-gjeng passerte 200000 kroner, og dermed ligger an til en rekordinnsamling. Og mens et par hundre julegavehandlere tok seg en pause fra kjøpefesten, viste årets norske debutsuksess seg som en hardtarbeidende og entusiastisk gjeng musikere. «Mania», «Light of Day» og «Turning the Blind Eye» trillet ut mens Babel-fingrer ble desemberstive og Egertorg-hjerter ble maivarme.

- Nå må dere ikke bli så fjetret at dere glemmer å gi, meldte keyboardist Halvor Holter (29) nøkternt selvsikkert.

Årntli' jubel

På tampen tok F'Armeens informasjonsdirektør Knut Ytterdahl ordet. Etter å ha kjent på bøssenes samlede vekt kunne han fastslå at målet var nådd: erfaringen og den arme magefølelse fortalte ham at her var 10 000 og vel så det.

Ett er sikkert: Ytterdahl vet hva han snakker om. 10637 kroner var i boks da tellingen fant sted på babelt vis på Da Vinci etter endt jobb.

- Så gøy! konkluderte Babel Fish, mens Frelsesarmeens representant på blidt vis hygget seg med det innsamlede beløpet, og ga følgende verbale klapp på skuldra til det USA-yre orkesteret:

- Dere er faktisk de første Julemusikantene som har fått årntli' jubel!

<B>BABELAKTIG:</B> Etter suksess-konsert på Rockefeller tidligere i helga, sørget Babel Fish for at årets Julemusikanter nå har over 200 000 innsamlede kroner på samvittigheten.