Bikkja halter

Bob Hund har gitt ut sin første plate på engelsk. Selvfølgelig under et velklingende pseudonym, men med mindre av sin tidligere karisma.

CD: Med sine vindskeive tekster og vinglete popanarkisme sjarmerte skånerockerne Bob Hund seg gjennom nittitallet. Med helt unike album som «Omslag: Martin Kann» (1996) og «Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!!» (1998) er Bob Hund etter hvert blitt like populære blant nordmenn som helgeturer til Strömstad.

Men selv om Bob Hund og vokalist Thomas Öberg for det meste synger på svensk, har de i mange år holdt liv i det engelskspråklige sideprosjektet Bergman Rock. I motsetning til sine landsmenn i melankolibandet Kent gir ikke Bob Hund ut engelske varianter av allerede utgitte plater. De har valgt å vente, men med det selvtitulerte «debutalbumet» har de endelig fått anglofilien ordentlig ut av skapet.

Bergman Rock er altså Bob Hund på engelsk, men det blir ikke helt det samme.

Det mest fascinerende ved Bob Hund var alltid Thomas Öbergs naivt spissformulerte og skånskspråklige tekster. På engelsk forsvinner noe av sjarmen, det blir mer pregløst, og faktisk høres «Bergman Rock» til tider ut som en litt mer rocka variant av den siste skiva til Blur.

Likevel er ikke albumet uten høydepunkter. Annensporet «No Position» er for eksempel både underlig og inderlig, og «Jim» er mest av alt Thomas & co. i god gammel Bob Hund-mundur. Dessuten ender albumet med sistesporet «Nordic Dep» og ren instrumentalekstravaganse. Hyggelig, men strengt tatt en smule unødvendig.

Plata er i salg fra 5. januar.

BJEFFER PÅ ENGELSK: Bergman Rock er Bob Hund på engelsk - her er vokalist Thomas Öberg & co på Norwegian Wood som Bob Hund.