Bikkjeslagsmålet er i gang

TV2s Farmen banker ikke Robinson, som de hadde håpet på. 328 000 så på Robinson i går kveld. Hvilket program er best?

I går 20.00 var det klart for tvekamp både på TV og mellom TV-kanaler. Søndager er en sterk TV-dag. «Robinsonekspedisjonen» hadde premiere og «Farmen» sendte sitt andre utstemmingsprogram akuratt samtidig. Det var spennende både foran og mellom skjermene.

- «Farmen» sendes i beste sendetid og tar en god del av sendeskjemaet vårt. Vi håper og tror vi skal kunne ta godt innersvingen på «Robinsonekspedisjonen», sa informasjonsansvarlig for «Farmen», Jørund Rasdal Unneland til Dagbladet.no før premieren.

Storsatsninger

Etter det Dagbladet.no erfarer har TV2 brukt over 22 millioner på sin eneste realitysatsing «Farmen», og håpet er selvfølgelig Norgesdominans. TV3 vil ikke ut med hvor mye penger de har brukt, men legger ikke skjul på at dette er en av kanalens virkelige storsatsninger. I snitt hadde «Farmen» 723 000 seere sist sesong, i år har tallet ligget omkring 100 000 under. I forrige så i underkant av 600 000 seere programmet. I går slo begge programmene skikkelig til:

Premieren på «Robinson» hadde 328 000 seere i går, mens Farmen slo til med sterke 692 000. Det er en oppgang fra forrige søndags 640 000 seeren, ifølge tall fra Gallupp.

Fornøyd

- Blant de som kan velge mellom begge kanaler valgte 367 000 «Farmen» mens 328 000 så på «Robinson», opplyser markedssjef Christian Thune-Larsen i TNS Gallup til Dagbladet.no.

- Dette er svært gode tall. Vi hadde hard konkrranse, og dessuten sendes programmet for femte gang, sier en fornøyd Glenn Ø. Støldal, presse- og informasjonsansvarlig i TV3 til Dagbladet.no.

I fjor hadde Robinsonpremieren 340 000 seere, og gjennomsnittet endte på 350 000.

- Vi har mye dramatikk og spennede personer. Vi har stor tro på serien framover, sier Støldal. Han er enig i at «Farmen» er en hard konkurrent på søndagene, men tror Robinson klarer å holde på seerne.

Fornøyd

I TV2 er det heller ingen surmulig.

- Vi er godt fornøyd, sier programdirektør Nils Ketil Andersen til Dagbladet.no.

«Farmen» satte ny sesongrekord i går. Nå håper de på at seertallet skal gå enda mer opp.

- Vi begynner å nærme oss første sesong av «Farmen». Vi har hatt en god uke med økende tall, men markedsandelen har gått litt ned. Det betyr bare at TV-tilbudet er bredere, flere ser på TV, sier Andersen, som ikke hadde regnet med å utklasse Robinson.

- Det er det sterkeste TV3 har, avslutter Andersen.

TV3 har 62,4 prosent dekning mot TV2s 97,5. «Farmens» markedsandel ligger på 40 prosent, mens «Robinson» må nøye seg med 18,9.

Og i kveld sjekker «Ungkaren» videre på TVNorge. Rotteracet er i gang.

<B>STRANDLØVENE:</B> Robinsonekspedisjonen for femte gang.
BØNDER FRA BYEN:</B> Farmen er i sin andre sesong, og kaprer mange seere.