«Bikubesong» til Bikuba

Kommunen og næringslivet sørger for at alt nå er klart for oppsetning av «Bikubesong» på Smelteverket i Odda.

- Jeg gleder meg veldig. Det er flott og sterkt gjort av kommunen ikke å gi opp, sier forfatter Frode Grytten til Dagbladet.

Trenger hjelp

Han sikter til konflikten rundt bruken av Lindehuset (populært kalt Bikuba) inne på Odda Smelteverk.Da Smelteverket gikk konkurs i mars i fjor, fikk bobestyrer for Smelteverket ansvar for at kreditorene ikke ble påført flere kostnader. I går kom bobestyrer og kommunen til enighet.

- No er utfordringa at det lokale næringslivet og andre aktørar kjem på bana for å vere med på å sikre økonomien, sier ordfører Odda Toralv Mikkelsen.

Kommer hjem

Det hører til sjeldenhetene at et teater tar med seg 30 mennesker og en hund over fjellet for å sette opp en gjesteforestilling.

- Slik kommer stykket seg hjem. Det var her personene fikk liv, sier Grytten.

Dette skrev Dagbladet om teaterversjonen av «Bikubesong»:

«Å lage teater av fortellinger som dem i Frode Gryttens «Bikubesong» er ikke lett. Men nettopp det er det regissør Lasse Kolsrud og ensemblet på 18 skuespillere og en hund, hjulpet fram av scenograf Bård Lie Thorbjørnsen og et fire mann stort band nå har gjort til gagns. Dette er en stor, norsk satsing fra Det Norske Teatret, og det er blitt en stor, menneskelig, varm og sår suksess.»

Les hele anmeldelsen

ROCK 'N' ROLL: Hans Rønningen som M i «Bikubesong» av Frode Grytten, som går for fulle hus på Det Norske Teatret, Foto
GLEDER SEG: - Det blir sterkt å se forestillingen i Odda, sier forfatter Frode Grytten.