Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bilal vant «Stjernekamp»

Årets «Stjernekamp»-finale er over, og en vinner er kåret.

VINNER: Bilal Saab er årets vinner av «Stjernekamp». Reporter: Mathilde Lea, Video: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Nok en sesong av «Stjernekamp» på NRK er over, og enda en artist kan smykke seg med tittelen «Norges ultimate entertainer».

I årets siste program har duellen stått mellom Bilal Saab og Kim Rysstad.

Én etter én har de slått ut konkurrentene, deriblant Adrian Jørgensen (27), Åge Steen Nilsen (49) og Hanne Sørvaag (39). Nå er det endelig avgjort.

Bilal Saab er årets vinner av «Stjernekamp».

- Jeg tror egentlig ikke det er en nerve igjen i kroppen min, alt er ødelagt. Jeg er så strålende fornøyd og så sykt takknemlig at jeg har ikke ord, sier Bilal Saab til Dagbladet da seieren er klar.

- Bare å ha fått være med, og få stå her i ti uker, det er helt sykt. Og å få lov å ta stafettpinnen videre for Finnmark.

Se intervjuet med vinneren øverst i saken!

KNESTÅENDE: Det var mange følelser på scenen da vinneren av årets «Stjernekamp» ble annonsert, både for Kim Rysstad og vinneren Bilal Saab. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KNESTÅENDE: Det var mange følelser på scenen da vinneren av årets «Stjernekamp» ble annonsert, både for Kim Rysstad og vinneren Bilal Saab. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vinnerklem

Da vinneren var annonsert, fikk Bilal Saab synge finalelåten sin på nytt, til enorm jubel fra salen. De som kanskje jublet aller høyest, var mamma Mona Jacobsen Saab og pappa Ahmad Saab.

- Da de ropte opp at vinneren var Bilal, kjentes det i hjerterøttene, sier mamma Mona Jacobsen Saab til Dagbladet.

Like etter at kameraene var blitt skrudd av, samlet den lille familien seg til en god og lang gruppeklem.

- Mora og faren min betyr alt for meg, sier Bilal Saab.

Nå gleder familien seg til å få sønnen hjem til Sørøya.

- Ja, vi gleder oss til det. Men vi er såpass realistisk så vi skjønner at han blir nok mere ut i verden enn på Sørøya, men det er bra. Polarfugler må også ut og prøve vingene sine, og fly litt til sydligere strøk. Men jeg regner med at han finner hjem igjen, sier hun.

Bilal selv har planen klar:

- Jeg skal ha et par uker hjemme i senga, med «kokrolig sjøstjernepositur», som jeg kaller det for.

Men aller først skal det feires. Bilal Saab har et godt knippe av sine alle beste venner på plass i Oslo. Samtidig har mor og far invitert til storfest med arabisk mat i kveld. Bilal, som beskriver familien sin som «en skikkelig sutrefamilie», ser ikke bort fra at det kan bli enda flere tårer.

- Det blir garantert litt mer grining, sier han.

FORELDRE: Pappa Ahmad Saab og mamma Mona Jacobsen Saab jubler over at sønnen Bilal har vunnet konkurransen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FORELDRE: Pappa Ahmad Saab og mamma Mona Jacobsen Saab jubler over at sønnen Bilal har vunnet konkurransen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Konkurrenten Kim Rysstad opplevde det ikke som noe tap å komme på andre plass. Før han ble med i «Stjernekamp», slet han med dårlig selvtillit. Nå har han lært seg å ha tro på seg selv, forteller han.

- Jeg er kjempefornøyd med alt jeg har fått gjort gjennom «Stjernekamp», og spesielt finalen var helt fantastisk å være med på, sier han.

Se intervju med Kim Rysstad i videoen under!

I kampen om å vinne publikums stemmer, har de to finalistene fått synge tre låter hver. Slik tradisjonen er, har begge artistene fått velge seg en reprise fra en tidligere «Stjernekamp»-episode.

I REGNET: Kim Rysstad fikk mye skryt for sine følelsesladde framføringer. Men det holdt ikke til seier. Han er likevel stolt over det han har oppnådd i «Stjernekamp». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
I REGNET: Kim Rysstad fikk mye skryt for sine følelsesladde framføringer. Men det holdt ikke til seier. Han er likevel stolt over det han har oppnådd i «Stjernekamp». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- For en finalestart!

Kim Rysstad åpnet hele finalen med låten «Rise Like a Phoenix» i sjangeren Melodi Grand Prix, til gode tilbakemeldinger fra dommerne.

- Dette var dramatisk, voldsomme følelser og nydelig. For en finalestart!, erklærte dommer Mona B. Riise.

Bilal valgte låten «Nordaførr / RSP & Thomax» i sjangeren hiphop.

- Dette var stort. Jeg er helt sikker på at det ikke finnes en nordnorsk sjel som er umenneskelig stolt av deg, Bilal, sa gjestedommer Ella Marie.

SØLV: Kim Rysstad kom på andreplass i finalen av «Stjernekamp». Reporter: Mathilde Lea. Video: John Terje Pedersen Vis mer

- «Fette nervøs»

I dommerpanelet sitter Mona B. Riise og Thomas Felberg. I tillegg fikk seerne et gjensyn med fjorårets vinner, Ella Marie Hætta Isaksen, denne gangen som gjestedommer.

De to finalistene fikk også framføre hver sin låt fra eget repertoar. Her valgte Kim å framføre sangen «Så vidunderleg».

- Det var nydelig å høre på, sa dommer Thomas Felberg, og fortsatte:

- Jeg mener at det gjennom høsten har skjedd noe med deg som menneske og sanger. Jeg føler du har gått fra å være kveder til artist.

EGEN SANG: Kim Rysstad framførte låten «Så vidunderleg» fra eget repertoar. Foto: John T. Pedersen
EGEN SANG: Kim Rysstad framførte låten «Så vidunderleg» fra eget repertoar. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Bilal hadde hentet inn bandet sitt NorthKid for anledningen, og de framførte låten «Done Fighting» sammen.

- Du synger så nydelig. Du har vunnet i Lotto, for du har en stemme som er helt unik, som man alltid hører at er Bilal, sier Mona B. Riise.

Bandet kunne avsløre at de hadde vært «fette nervøs» før de skulle på scenen. Det førte til at Bilal ville oppklare noe på direkten:

- Når vi snakker om «fette kult», så snakker vi ikke om det kvinnelige kjønnsorganet. Men vi snakker om «fett», sier den unge finnmarkingen.

NORTHKID: Bilal Saab sammen med bandet NorthKid. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NORTHKID: Bilal Saab sammen med bandet NorthKid. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Whitney Houston-fan

Vårt siste møte med finalistene var gjennom finalelåten. Kim Rysstad valgte å framføre en låt av sitt store idol Whitney Houston, «I look to you».

- Dette var et utrolig verdig punktum for din «Stjernekamp»-reise, sa en imponert Ella Marie, som fikk støtte fra de andre dommerne.

- Det er så voldsomt å se den nye sterke, glade Kim som kommer ut av denne sangen. Du har en sårhet i deg som er så fint, sier Mona B. Riise.

RØRT: - Dette er det beste som har skjedd meg. Med unntak av Truls, sa en rørt Kim Rysstad på scenen etter å ha fullført sin finalesang. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RØRT: - Dette er det beste som har skjedd meg. Med unntak av Truls, sa en rørt Kim Rysstad på scenen etter å ha fullført sin finalesang. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

En rørt Kim Rysstad hadde dermed fullført sin siste sang i «Stjernekamp».

- Dette er det beste som har skjedd meg. Med unntak av Truls, da, sier Rysstad, og viser til sin kjæreste som sitter i salen.

Bilal Saab valgte å synge en låt av Ed Sheeran - «Castle on the Hill». Han fikk ros fra dommerne for å ha levert stabilt gjennom hele sesongen.

- Det var så herlig å se på. Du sang om å vokse, om å komme hjem. Vi ser hvordan du har vokst. Og du kan komme hjem til Sørøya, men du kan ikke være der så lenge. For du må tilbake og synge for folk, sier Mona B. Riise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media