DEBATT

DEBATT: Kriminalitet

Bilbranner må tas mer alvorlig

Kriminelle oppfatter at det å true noen, hevne seg, eller markere seg med bilbranner, er ganske så risikofritt.

BRANN: Bilbranner må tas mer alvorlig, mener Jan Bøhler. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
BRANN: Bilbranner må tas mer alvorlig, mener Jan Bøhler. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Bare tre dager etter bilbranner på Grorud tente noen natt til søndag på biler på Furuset. Igjen ser vi det samme. Personer som trolig er gjerningsmenn, er sett flyktende fra stedet. Det fins vitner og denne gang t o m video-opptak av den flyktende bilen.

Mønsteret med at påtente bilbranner skjer i områder hvor vi har problemer med ungdoms- og gjengkriminalitet, gjentar seg - enten det er i Groruddalen, i Indre by øst eller i Søndre Nordstrand bydel. Det som også gjentar seg er dessverre at det etter de første meldingene blir stille om saken i media og fra politiet, og at vi ikke får høre om at noen blir tatt og dømt. Påtente bilbranner er liksom ikke alvorlig nok til å få oppmerksomhet. Det er jeg helt uenig i.

Forrige onsdag tok jeg derfor igjen opp bilbranner med justisministeren på Stortinget, og ba for tredje gang siden november 2018 om svar på om noen er oppklart og gjerningsmenn dømt. Han kunne heller ikke denne gangen vise til at noen er tatt for noen av de ca 160 påtente bilbrannene vi nå er kommet opp i i Oslo siden 2017.

Dette er urovekkende fordi det gjør at kriminelle oppfatter at det å true noen, hevne seg, eller markere seg med bilbranner, er ganske så risikofritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer