- Bildene kan trigge til vold mot barn

Redd Barna ber kunstnerisk leder Morten Krogvold om å fjerne bilder som vises på fotofestival i Kristiansund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er en seksualisert framstilling av barn, og med den kunnskapen vi har om at slike bilder kan trigge vold mot barn, så vil jeg anmode festivalen om å ta dem bort fra utstillingen, sier Marianne Borgen i Redd Barna.

Bildene er signert den omstridte amerikanske fotografen Jock Sturges, som har vært etterforsket av FBI for barnepornografi. Fra 2. mai vises de på en utstilling i Bystyresalen i Kristiansund rådhus under fotofestivalen Nordic Light, der fotograf Morten Krogvold er kunstnerisk leder.

I mars stoppet Trondheim Kino en reklamefilm for festivalen der to av Sturges sine bilder var med. Etter at Dagbladet har sendt dem flere bilder på e-post, kommer også Redd Barna med krass kritikk.

Les mer om denne saken i dagens papirutgave av Dagbladet.

Kan misbrukes

- Vi skal være varsomme med å skape nakenhysteri. Her er det mange vakre bilder, men noen av bildene er av en slik karakter at de kan misbrukes. Vi vet dessverre at folk som kan begå overgrep mot barn, trigges av bilder der barn er framstilt som Lolita-objekter i en seksualisert form, sier Marianne Borgen, leder av Redd Barnas Norgesprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer