Johan Brun

Bildene og mannen vi aldri glemmer

Johan Brun blir beskrevet som en inspirator, en fotolegende og et medmenneske.

HJALLIS SOM FALT: Johan Bruns berømte bilde av Hjallis på Bislett i 1951. Hjallis falt på isen, og ble angivelig blendet av blitsen fra Bruns kamera. Årsaken var visstnok at skøyta kom borti en liten metallstolpe - tilfeldigvis da blitzen gikk av. Foto: Johan Brun
HJALLIS SOM FALT: Johan Bruns berømte bilde av Hjallis på Bislett i 1951. Hjallis falt på isen, og ble angivelig blendet av blitsen fra Bruns kamera. Årsaken var visstnok at skøyta kom borti en liten metallstolpe - tilfeldigvis da blitzen gikk av. Foto: Johan Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kjente norske fotografen Johan Brun er gått bort. Han ble 98 år gammel. Han døde natt til tirsdag.

Johan Brun jobbet som fotograf i Dagbladet fra 1948 og fram til han ble pensjonist i 1989. I går kom budskapet om hans død. Johan Mangelsen Brun ble 98 år gammel.

Mange står i gjeld

Den gamle mannen og kameraet: det ble hans følgesvenn, hans øyne og stemme - og etter hvert hans «krykke» gjennom et langt liv. Det er mange som står i gjeld til pressefotografen, kjent for sine portretter, natur- og sportsbilder.

- Jeg var så heldig både å jobbe og bli kjent med Johan, sier Dagblad-fotograf Hans Arne Vedlog.

- Jeg begynte i Dagbladet på slutten av 80-tallet, før Johan gikk av med pensjon. Han gjorde Dagbladet til fotografenes avis med sine bilder - fra sportens verden og naturen.

- Brun var der, selvsagt

Det går historier om Johan Brun, om de er sanne, vites ikke. Men én skal være at han ikke dukket opp på jobb etter en fjelltur. «Det var så flott der ute i naturen, så jeg måtte bare bli», var svaret ha ga da han omsider dukket opp på jobb i Akersgata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer