TIDSBILDER: Bildeserien "Pattern Pull" er laget ved å bevege svart-hvite mønstre over skannerflaten idet sensoren registrerer materialet. Resultatet er nye mønstre og farger som ikke før var synlige. Foto: Møre og Romsdal Kunstsenter
TIDSBILDER: Bildeserien "Pattern Pull" er laget ved å bevege svart-hvite mønstre over skannerflaten idet sensoren registrerer materialet. Resultatet er nye mønstre og farger som ikke før var synlige. Foto: Møre og Romsdal KunstsenterVis mer

Bilder som tid

Are Mokkelbost skrur volumknappen ned som jazzfestivalutstiller i Molde.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[faktaboks= 1, right]Møre og Rmsdal Kunstsenter kunne knapt valgt en mer relevant utstiller i anledning den årlige festivitas, som rullet i gang i Molde for en uke siden. Are Mokkelbost er riktignok ikke det største navnet man kunne sette på plakaten for et allment publikum, men for de mer innvidde er han kjent og anerkjent i både musikk- og kunstkretser.

Bildene han viser på kunstsenteret i jazzbyens nye storstue Plassen bør kunne lokke frem anerkjennende nikk fra improvisasjonskyndige musikksjeler. Samtidig finner utstillingen sitt kunstneriske genmateriale i den europeiske avantgarden, i surrealismen, og Man Rays fotografiske nybrottsarbeid fra 1920-tallet og fremover.

Lavestetisk og lavteknologisk

Kort fortalt handler utstillingen «FX» om en eksperimentering med bildeskanner - et simpelt verktøy som alle med et snev av kontorerfaring burde ha kjennskap til. 12 ca. meterhøye bilder er resultatet av en utforskning av hva man kan hente ut av et lavestetisk og for så vidt lavteknologisk medium som dette.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn