Bildet av «hiphop-paven» tar fullstendig av på nettet

Nettet flommer over av pave-rap.

PÅ MIKROFON: Pave Frans' besøk i Den sentralafrikanske republikk har blant annet avstedkommet dette bildet av paven i hiphop-aktig positur. Foto: Scanpix
PÅ MIKROFON: Pave Frans' besøk i Den sentralafrikanske republikk har blant annet avstedkommet dette bildet av paven i hiphop-aktig positur. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Pave Frans er for tiden på rundreise i Afrika, og 29. november besøkte han Bangui, hovedstad i Den sentralafrikanske republikk.

Paven får oppmerksomhet for besøket hos en leir for interne flyktninger, men de siste dagene har minst like mye oppmerksomhet vært viet ett spesifikt bilde fra anledningen.

Grep om mikrofonen Bildet av Pave Frans med et godt grep om mikrofonen har fått hiphop-hoder verden over til å fantasere om nøyaktig hvilke replikker det katolske overhodet leverte i Bangui.

Med emneknaggen #PopeBars sprer pavens fiktive rap-vers seg for tiden med stor fart på Twitter.

«I've got 99 problems and a sin ain't one» er blant de spøkefulle tekstene som nå forfattes over en lav sko.


Både forfattere som Ta-Nehisi Coates og rappere som Talib Kweli har kastet seg på.

Plateartist Tilsynelatende helt tilfeldigvis har Pave Frans faktisk nettopp sluppet et album, om ikke akkurat innen hiphop-sjangeren.


Albumet «Wake Up!» omtales som et poprock-album satt sammen av pavens taler satt til musikk, og ble sluppet for en knapp uke siden.