Bildet som avslørte kveldens Bruce Springsteen-overraskelser

Men publikum fikk mer.

TELENOR ARENA (Dagbladet): Da er Bruce Springsteens andre konsert i Telenor Arena på to dager ferdig.

Ifølge kveldens setliste, som Dagbladet har fått tilgang på, planla Springsteen å spille 26 låter i kveld - én mindre enn han gjorde i går. Han endte imildertid opp på 27, like mange som dagen før.

Springsteen er kjent for å holde konserter opp mot fire timer og at han alltid varierer hvilke låter han tar tryller fram. The Boss fortalte under et pressemøte i går, hvor Dagbladet var til stede, at låtutvelgelesen skjer ganske så spontant.

- Mange kvelder bestemmer vi oss mens konserten pågår hva vi skal spille, når jeg ser an stemninga eller ser en plakat som publikum har tatt med seg. Det er veldig spontant på den måten. Noen musikere, som har pyroshow eller annet sceneshow som bestemmer rekkefølgen på låtene, blir ganske bundet av en bestemt setliste.

Og det gjorde han også i kveld. For han fulgte ikke settlista slavisk - og publikum fikk et par låtsidespor å kose seg med som ikke står på den opprinnelige planen.

KVELDENS SETTLISTE: Her er det oppført 26 låter - én mindre enn The Boss spilte i går. Han endte imidlertid opp med en litt modifisert versjon av planen sin.
KVELDENS SETTLISTE: Her er det oppført 26 låter - én mindre enn The Boss spilte i går. Han endte imidlertid opp med en litt modifisert versjon av planen sin. Vis mer

I går var det turnéstart på europadelen av «Wrecking Ball Tour 2013», og bandet har hatt en pause en liten stund. Det hørtes under kveldens konsert i Telenor Arena.

Etter å ha sett en lapp i publikum der det låttittelen «Saving Up» sto med store bokstaver, begynte Springsteen å spille den. Låta sto ikke på den opprinnelige settlista for i kveld, og bandet hadde litt startproblemer og måtte sette i gang låta flere ganger før den satt skikkelig.

Like før det tok han seg en runde blant publikum for å hilse.

- The E Street Band har reist tusener av kilometer for å se dere. For å fortelle dere historier, sa han.

Det er en hel del sitteplasser på Telenor Arena, men Bruce Springsteen ville ikke at noen skulle sitte.

SJEFEN: Bruce Springsteen på dag to i Telenor Arena. Foto Hans A Vedlog / Dagbladet
SJEFEN: Bruce Springsteen på dag to i Telenor Arena. Foto Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg har ikke gjort jobben min om dere sitter. Så om 90 sekunder har rumpa deres sagt til hjernen deres at dere skal reise dere fra stolene. Jeg trenger egentlig ikke fortelle dere dette, for rumpa deres kommer til å gjøre jobben. Så når dere kommer jeg fra konsert med meg kan dere fortelle folk at rumpene deres snakket til dere, sa han til stor latter.

Dagbladets reporter på konserten forteller at både Bruce, bandet og publikum var mye mer med enn i går og at det var knallstemning. Bandet virket også mer samstemte i dag - det er mer rock 'n roll.

Tradisjonen tro valgte Bruce Springsteen seg ut ei jente som fikk komme opp på scenen under låta «Waitin' on a Sunny Day» under kveldens konsert. Den unge jenta kunne nesten hele teksten, og så ut til å kose seg på scenen.
Det er nærmest for fast rutine å regne at 63-åringen lar ei ung jente får komme opp på scenen og synge med til «Waitin' on a Sunny Day».

Damene fikk danse med både Bruce og Little Steven, og det vanket også klemmer.
 
Låta er spilt inn sammen med E Street Band, og finnes på albumet «The Rising» som ble utgitt i 2002.

Etterpå tok Springsteen også opp seks unge damer under låta «Dancing in the Dark», noe han alltid gjør.

Konserten ble avsluttet med «Tenth Avenue Freeze Out» og «Shout Bama Lama» - som planlagt.