Bildet som rører verden: - Ingen av dem sa et ord

Går som en farsott på internett.

STERKT ØYEBLIKK: Da Brayden ikke ville sette seg på fanget til julenissen, kom nissen like gjerne ned på gulvet til den lille gutten. Foto: Autism Speaks / Maeghan Pawley
STERKT ØYEBLIKK: Da Brayden ikke ville sette seg på fanget til julenissen, kom nissen like gjerne ned på gulvet til den lille gutten. Foto: Autism Speaks / Maeghan PawleyVis mer

(Dagbladet): For mange barn er det å møte nissen gjerne et av julas største høydepunkter. 

For den amerikanske familien Deely kan imidlertid et slikt møte by på større utfordringer - spesielt om det er i en offentlig situasjon med mye støy og mange mennesker.

KOMPISER: Brayden, som er autist, ble etter hvert lettere å overbevise. Foto: Autism Speaks / Maeghan Pawley
KOMPISER: Brayden, som er autist, ble etter hvert lettere å overbevise. Foto: Autism Speaks / Maeghan Pawley Vis mer

Et bilde av en julenisse og en liten gutt på gulvet av et kjøpesenter går nå som en farsott på internett. 

Liggende i 20 min Den lille gutten, ved navn Brayden, var nemlig med familien sin på et kjøpesenter da de oppdaget en julenisse. Mens alle de andre barna ville sitte på fanget til nissen for å fortelle sine juleønsker, var ikke det like lett for Brayden.

Den lille gutten, som er autist, ble dermed liggende på gulvet og leke alene.

Da tok det imidlertid ikke mange sekundene før julenissen la seg ned ved siden av ham.

Der ble de to liggende i tyve minutter.

- Julenissen krøp ned på gulvet. Ingen av dem sa et ord. Så begynte han å leke med kosedyret som Brayden hadde tatt med seg. Plutselig hadde de knyttet et spesielt bånd, uten å si noe som helst, sier mora Erin Deely til ABC News.

- Enormt stort Autism Speaks er en av hovedorganisasjonene som har vært med å sette opp arrangementet. Deres formål er å gi alle barn med spesielle behov muligheten til å oppleve det samme som andre barn. 

- Sosiale settinger kan være vanskelig for ham å håndtere, så for oss og for Brayden er det enormt stort å kunne få en slik opplevelse i gave, sier Dan Deely, Braydens far til USA Today.

Bildet er omtalt av en rekke internasjonale medier, og på Facebook blir nissen nå hyllet for å vie oppmerksomhet til den lille gutten. 

- Jeg har selv en sønn på 9 år som har autisme, så dette var svært gledelig å se, skriver en kvinne. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram