Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bildet som viser kilden til Eminem-konflikten: - Vil ha pengene tilbake

Forbrukerrådet har fått flere henvendelser fra misfornøyde publikummere som ikke kom inn rett foran Eminem-scenen.

SAKENS KJERNE: Dette er området nærmest scenen, ble av flere omtalt som «diamond circle». Bak sperringene er resten av «golden circle». Bildet er tatt før konserten startet. Foto: Frank Karlsen
SAKENS KJERNE: Dette er området nærmest scenen, ble av flere omtalt som «diamond circle». Bak sperringene er resten av «golden circle». Bildet er tatt før konserten startet. Foto: Frank Karlsen Vis mer

En rekke publikummere som hadde kjøpt såkalt «golden circle»-billetter til lørdagens Eminem-konsert i Oslo, har langet ut mot arrangøren og krever å få tilbakebetalt penger.

Grunnen var at fans som betalte ekstra for å komme inn på det såkalte «golden circle»-området rett foran scenen, ble møtt av sperringer. Innenfor dette området var enda et avsperret område, helt foran scenen, som ikke var annonsert på forhånd.

OPPRINNELIG PLAN: Men det ble satt opp ytterligere én sperring innenfor golden circle-området. Foto: Privat
OPPRINNELIG PLAN: Men det ble satt opp ytterligere én sperring innenfor golden circle-området. Foto: Privat Vis mer

Mandag opplyser Forbrukerrådet til Dagbladet at de har fått flere henvendelser fra misfornøyde publikummere.

Samlet klage

Anders Solfjeld Gjerseth, hadde «golden circle»-billetter sammen med kona og fire andre, og forteller til Dagbladet at de ønsker hele billettprisen refundert.

Hvis de ikke får pengene tilbake fra arrangøren vil han ta kontakt med andre som har opplevd det samme, og deretter sende en samlet klage til Forbrukerrådet.

- Vi er veldig misfornøyde og det var veldig skuffende, sier Gjerseth.

Da de kom inn på området og oppdaget at de likevel ikke fikk stå helt foran ble de svært skuffet. Han forteller at de fikk opplyst av en vakt at området helt nærmest het «diamond circle» og at de ikke hadde adgang der.

Provosert

Gjerseth forteller at han derfor ble provosert av å lese uttalelsene fra sikkerhetsselskapet ProSec søndag. Her uttalte Henning Kristiansen , sikkerhetssjef i ProSec, at det ikke var noe som het «diamond circle», og at området ble lukket av sikkerhetsgrunner.

Gjerseth mener det ikke er snakk om pengene, men en prinsippsak.

- Opplevelsen ble noe helt annet enn det vi ville ha. Vil jeg høre Eminem kan jeg høre på Spotify. Jeg ønsket at kona mi skulle oppleve han på nært hold, sier han.

- Min kone har ikke høyden til å få med seg stort midt i en folkemengde, legger han til.

Han mener at det ikke var vaktenes skyld at opplevelsen ble så dårlig, men arrangørenes.

- Veldig skuffet

Billettene til «golden circle»-området kostet 1495 kroner, mens en vanlig billett kostet 895 kroner.

Blant dem som har klaget til Forbrukerrådet er Karla Tronja. Hun hadde dratt fra Kristiansand til Oslo for å se konserten, og hadde betalt 2985 kroner for en platinumbillett.

- Jeg snakket med flere andre som også hadde kjøpt den billetten, og som var veldig skuffet over at de hadde delt opp «golden circle» i to seksjoner. Først da vi kom fikk vi beskjed om at det var de første som kom inn på «golden circle»-området som kom inn på området nærmest scenen, sier hun.

Platinumbillett

Tronja hadde kjøpt billetten på Ticketmaster, hvor et begrenset antall av billettene var platinumbilletter. Dette er et standardtilbud ved store konsertarrangementer, hvor arrangøren har reservert et begrenset antall av de beste plassene. Prisen på platinumbillettene varierer etter tilbud og etterspørsel, ifølge informasjon fra Ticketmasters nettsider.

- Jeg har klaget til Forbrukerrådet, for vi har jo ikke fått det vi betalte for. Det var ikke opplyst om dette på forhånd i det hele tatt. På kartet på nettet var konsertområdet delt opp i to områder, ikke i tre, sier Tronja.

- Jeg håper jeg i hvert fall får refundert deler av billettprisen, sier hun.

Hun mener også arrangørene og sikkerhetsselskapet ProSec burde tenkt på sikkerhetshensynet på forhånd.

- Hvis de delte opp området av sikkerhetshensyn, burde de ha tenkt mer på det før de la billettene ut for salg, sier Tronja.

Tegnet med tusj

Medieprofil og publikummer Gard Lehne Borch Michalsen var også blant dem som hadde kjøpt platinumbillett. Han beskriver konsertopplevelsen i seg selv som magisk.

- Men jeg ble ganske irritert da jeg først hadde kjøpt en platinum-billett til 2300 kroner, altså dyrere enn vanlig Golden Circle, og fikk beskjed om at bare de første slapp inn på «Diamond Circle». Dette fantes det ingen informasjon om på forhånd, sier han.

For at folk skulle kunne gå ut og inn av den innerste sperringen, tegnet ProSec en strek på armbåndet.

- For vår del løste det seg: Vi fikk tak i en tusj som vi kunne bruke til å tegne strek. Jeg klarer ærlig talt ikke å ha dårlig samvittighet for å gjøre det, slik at vi fikk det vi hadde betalt for, sier Michalsen.

Han mener arrangøren gjennomførte et stort sett solid arrangement i vanvittig stor skala, men at denne innerste sperringen ga dem en ripe i lakken.

- Her må de bare legge seg flat, og bør tilby kompensasjon på prisforskjellen fra Golden Circle til vanlig billett for alle som spør om det, mener han.

- Ikke grunnlag for refusjon

Pia Leinslie, PR-ansvarlig i Atomic Soul som arrangerte konserten, sier at de har vært i dialog med Forbrukerrådet og vil sende over dokumentasjon på sikkerhetsplanen til dem.

Hun forklarer at de også var klar over at det ville bli trengsel og at det var derfor de hadde sikkerhetsbarrierer i «golden circle».

- Da området foran disse sikkerhetsbarrierene var fullt, stoppet vi med å slippe inn mennesker der. Dette ser vi ikke på som grunnlag for å refundere billettene, sier Leinslie.

På spørsmål om at flere personer, uavhengig av hverandre sier at de har fått beskjed av vaktene om at området nærmest scenen var «diamond circle», sier hun at det kun var et «golden circle»-område, og at de ikke hadde gitt vaktene beskjed om noe annet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media