Biler, damer og rock

Det være seg asfalt, bølger, damer eller musikk, Californiabandet Fu Mancu surfer over det meste.

De fire gutta i Fu Manchu tilhører den kaliforniske Stoner-familien, og tro mot sitt geografiske opphav er de også et kjent surfe-, skate og snowboardband.

Fu Mancu er inspirert av 70-tallets psykedelia, som ett av banda som vokste frem innen 90-tallsfenomenet Stoner Metal. Den alternative metal-sjangeren blandet de harde riffene til band som Black Sabbath med psycedelia, acid rock og grønsj.

Flere av Manchu-medlemmene er kjent fra andre band. Eddie Glass og Ruben Romero er også medlemmer i bandet Nebula, mens trommis Brant Bjork originalt var medlem i Kyuss.

Bandet ga ut sitt debutalbum «No One Rides for Free» i 1994, med sanger om raske biler, pinball-maskiner, løsaktige kvinner og rare folk. Etter tre år og like mange plater opparbeidet de seg et rykte som et drivende godt live-band. Da hadde de blant annet spilt support for band som Monster Magnet, The Hellacopter og Marilyn Manson.

Bandets siste og sjette plate, «California Crossing», ble sluppet i Norge i januar i år. I Dagbladets anmeldelse fikk plata en firer, og bandet ble beskrevet som et «kult, men uviktig Sabbath-inspirert band.

På Rockefeller i kveld kan du oppleve bandets gla\'-stoner, med biler, damer og rock i fokus.

Les mer på hjemmesidene til Fu Manchu.

SURFING THE WORLD:</B> Fu Manchu er ute på en omfattende verdensturné. I kveld spiller de i Oslo.