Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Biler, damer og rock

Det være seg asfalt, bølger, damer eller musikk, Californiabandet Fu Mancu surfer over det meste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire gutta i Fu Manchu tilhører den kaliforniske Stoner-familien, og tro mot sitt geografiske opphav er de også et kjent surfe-, skate og snowboardband.

Fu Mancu er inspirert av 70-tallets psykedelia, som ett av banda som vokste frem innen 90-tallsfenomenet Stoner Metal. Den alternative metal-sjangeren blandet de harde riffene til band som Black Sabbath med psycedelia, acid rock og grønsj.

Flere av Manchu-medlemmene er kjent fra andre band. Eddie Glass og Ruben Romero er også medlemmer i bandet Nebula, mens trommis Brant Bjork originalt var medlem i Kyuss.

Bandet ga ut sitt debutalbum «No One Rides for Free» i 1994, med sanger om raske biler, pinball-maskiner, løsaktige kvinner og rare folk. Etter tre år og like mange plater opparbeidet de seg et rykte som et drivende godt live-band. Da hadde de blant annet spilt support for band som Monster Magnet, The Hellacopter og Marilyn Manson.

Bandets siste og sjette plate, «California Crossing», ble sluppet i Norge i januar i år. I Dagbladets anmeldelse fikk plata en firer, og bandet ble beskrevet som et «kult, men uviktig Sabbath-inspirert band.

På Rockefeller i kveld kan du oppleve bandets gla\'-stoner, med biler, damer og rock i fokus.

Les mer på hjemmesidene til Fu Manchu.

SURFING THE WORLD:</B> Fu Manchu er ute på en omfattende verdensturné. I kveld spiller de i Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!