Bill Cosby hater hip hop

Mener afroamerikanerne sliter med konebanking, dårlig grammatikk og elendig musikk.

Bill Cosby er ikke kjent for å snurpe igjen smella når han brenner sterkt for noe. Nå har han gått knallhardt ut mot tilstanden i det sorte Amerika.

I et foredrag for borgerrettsaktivister fortalte han at altfor mange sorte menn banker konene sine, mens barna flyr rundt uten å vite hvordan man leser eller skriver.

- De tror de er hippe. De kan ikke lese, ikke skrive. De ler og tøyser, men kommer seg ingen steder, sa han på foredraget ifølge The Globe and Mail.

Kontroversiell

Dette er ikke første gangen Cosby kaprer overskriftene ved å snakke om dette temaet. I mai mente han at altfor mange fattige sorte frivillig ga avkall på de rettighetene borgerrettsbevegelsen hadde kjempet for.

- Når du setter på en plate, og artisten hele tiden sier n-ordet, er det vanskelig å beskytte 6-åringen du har i baksetet, raste Cosby.

Og det var ikke bare dette ordet han har problemer med.

- Jeg kan ikke en gang snakke slik disse folka gjør det. 'Why you ain't', 'Where you is'... Alle vet det er viktig å snakke engelsk bortsett fra disse kjøtthodene. Du kan ikke bli doktor når slik dritt kommer ut av munnen din.

Får støtte

Cosby mener tydeligvis at selvmedlidenhet ikke hjelper, og at de sorte i USA altfor lenge har skyldt på at de er diskriminert.

- Tiden har kommet da vi er nødt til å snu speilet. Vi kommer ingen vei ved å syte over hva den hvite mannen gjør mot oss, sa han.

Mange mener at Cosby snakker over seg med dette utspillet. Men Rev. Jesse Jackson, den store veteranen i amerikansk borgerrettsbevegelse, forsvarer den tidligere komikeren.

- Det eneste Bill sier er at vi må utkjempe de riktige slagene for å vinne like rettigheter. Fulle folk kan ikke kjempe. Analfabeter kan ikke kjempe, mener Jackson.

<B>BLID KJEFTESMELLE:</B> På et foredrag gikk Bill Cosby knallhardt ut mot sine afroamerikanske brødre.