Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bill Frisell

Avslappet mestermøte som innfrir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hviler en herlig, upretensiøs «let's get together and play some music»-stemning over denne lille perlen av et triomøte. Men mesterkloa hogger til fra første takt når gitarist Bill Frisell, bassist Dave Holland og trommeslager Elvin Jones leker seg gjennom ti Frisell-låter pluss Henry Mancinis vakre «Moon River» og Stephen Fosters «Hard Times». Frisell er på sitt mest åpne og country-melodiøse, ispedd noen tokter ut i heavyland, og Miles/Coltrane-veteranene Holland/Jones gir en eventyrlig oppvisning i dynamisk, ubrautende «support» i det for dem høyst uvanlige repertoaret.

Alt høres så lekende lett ut når Frisell drysser ut toner og akkorder. I virkeligheten skaper han et helt lite univers av pauser, toner og etterklanger, i en stil som ikke likner noen andres. En vidunderlig, avslappet session av den typen du skulle ønske bare varte og varte, og dersom denne trioen skal på festivalturné neste år: Tenn leirbålet og få dem hit. Vær så snill!

Hele Norges coronakart