Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bill Gates-intervju er falskt

Microsoft-gründeren nekter for å ha blitt intervjuet av norsk journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bladet Mann publiserte i juliutgaven et intervju med Microsoft-gründer Bill Gates, gjort av den norske journalisten Bjørn Benkow.

Det angivelige intervjuet skal ha funnet sted på et rutefly på vei til München.

Problemet er at Gates hevder han aldri har snakket med den norske journalisten.

- Via sin personlige assistent hevder Bill Gates at intervjuet aldri har funnet sted og at han ikke har flydd rutefly i den aktuelle perioden, sier kommunikasjonssjef Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge til Dagens Næringsliv.

Får støtte

Også Aftonbladet valgte å kjøpe nordmannens reportasje. Redaktør Nicke Franchell i avisas søndagsbilag har imidlertid snakket med Benkow, og velger å tro på sin journalist.

- Jeg har snakket med reporteren, som forklarte omstendigheter og detaljer rundt intervjusituasjonen. Forklaringen hans er troverdig, og vi har ikke hørt noe fra Microsoft i Sverige. Det er flere uker siden intervjuet stod på trykk, sier han til Dagbladet.no.

Han er oppgitt over Dagens Næringsliv, fordi han mener avisa trykker påstandene om artikkel-triksing uten å ha snakket med journalisten selv. Han forteller at Benkow har et godt rykte i avisa.

OFFER FOR JOURNALIST-JUKS?: Bill Gates hevder intervjuet som stod på trykk i Mann og Aftonbladet ikke er ekte. FOTO: SCANPIX
OFFER FOR JOURNALIST-JUKS?: Bill Gates hevder intervjuet som stod på trykk i Mann og Aftonbladet ikke er ekte. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Vi kommer nå til å avvente situasjonen. Hva skal jeg ellers gjøre?, spør Franhell.

Bjørn Benkow har gjort flere stjerneintervjuer for Aftonbladet, blant annet med Oprah Winfrey. Det ble også en verdensnyhet da Tom Cruise, i et intervju med Benkow, stormet ut da journalisten hevdet at dysleksi ikke kunne bli kurert av scientologi.

Trykket beklagelse

Ifølge Dagens Næringsliv framstår Bill Gates som svært åpenhjertig i intervjuet - han snakker blant annet om hvor mye kontanter han har på seg, og at han har for vane å vedde penger.

I en passasje i artikkelen forklarer journalisten også hvordan han lurte flyselskapet til å flytte Bill Gates til vindussetet, mens han selv ble plassert ytterst.

I augustnummeret av Mann trykket bladet en beklagelse, på oppfordring fra Microsoft.

- Jeg overtok redaktørstolen for et halvt år siden, og frilansjournalisten har skrevet flere gode saker for oss tidligere. Derfor har jeg ikke sett noen grunn til å kontrollsjekke ham. Jeg har ingen problemer med å ta på meg det hele og fulle ansvaret i denne saken, sier redaktør Knut Christian Moeng til Dagens Næringsliv.

  • Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet.no å komme i kontakt med journalist Bjørn Benkow.
image: - Bill Gates-intervju er falskt