BILL SKARSGÅRD: Skal spille Otto i filmen «Victoria», som er basert på Knut Hamsuns roman med samme navn. 
Foto: Jan Düsing / XP / SCANPIX / Aftonbladet
BILL SKARSGÅRD: Skal spille Otto i filmen «Victoria», som er basert på Knut Hamsuns roman med samme navn. Foto: Jan Düsing / XP / SCANPIX / AftonbladetVis mer

Bill Skarsgård får rolle i ny, norsk film

Budsjettet på filmen er på 32 millioner kroner.

(Dagbladet): Han er sønnen til Hollywood-skuespiller Stellan Skarsgård (60) og broren til Kate Bosworths (29) ekskjæreste, skuespiller Alexander Skarsgård (35).

Nå får Bill Skarsgård (21) rolle i den nye norske filmen, basert på romanen «Victoria».

«Victoria» på norsk Dersom du kjenner til Knut Hamsun og hans litterære verk, kjenner du nok til romanen «Victoria» (1898).

Godseierens datter Victoria vokser opp sammen med Johannes, møllerens sønn. Det oppstår kjærlighet mellom de to, men at de tilhører to ulike samfunnsklasser viser seg å være til besvær.

Romanen har hatt sitt møte med det store lerretet før, og nå skal den igjen bli filmatisert - for aller første gang på norsk språk.

- Jätteroligt Dette blir Bill Skarsgårds første rolle i en norsk film, og han legger ikke skjul på at han gleder seg.

- Jätteroligt. Det er alltid spennende å jobbe nye steder, med nye mennesker. Jeg gleder meg, sier han til Dagbladet.

Skarsgård er også ferdig med innspillingen av hollywoodversjonen av «Anna Karenina», der han spiller mot Keira Knightley og Jude Law, som sannsynligvis kommer på kino i løpet av 2012.

Det var under en pressekonferanse på Forfatternes Hus i Oslo i dag det ble offentliggjort hvem som spiller hovedrollene i filmen.

I tillegg til Skarsgård som en svensk Otto, ble det kjent at Iben Akerlie skal spille Victoria, mens Jakob Oftebro spiller Johannes.

Budsjett: 32 millioner Torun Lian («Frida - med hjertet i hånden», «Bare skyer beveger stjernene», «Ikke naken», «Vegas») har skrevet manus, og er filmens regissør.

Filmen produseres av John M. Jacobsen og Sveinung Golimo i Filmkameratene AS, sammen med Pancho Kohner, som er sønn av Hollywood-agenten Paul Kohner - mannen som på 30-tallet kjøpte rettighetene til boka direkte fra Hamsun.

«Victoria» har planlagt premiere februar 2013, og har et budsjett på 32 millioner kroner.

TAR HAMSUN TIL LERRETET: Iben Akerlie (til venstre) spiller Victoria, Bill Skarsgård gjør en svensk versjon av Otto, Torun Lian er manusforfatter og regissør og Jakob Oftebro spiller Johannes i den nye norske filmen «Victoria».
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
TAR HAMSUN TIL LERRETET: Iben Akerlie (til venstre) spiller Victoria, Bill Skarsgård gjør en svensk versjon av Otto, Torun Lian er manusforfatter og regissør og Jakob Oftebro spiller Johannes i den nye norske filmen «Victoria». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer